07.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Goran Razić (Tessa Worley)

 

Francuzi pobijedili u veleslalomu; Tina Maze se oprostila od skijanja

U današnjim utrkama veleslaloma, u obje konkurencije pobjedu su odnijeli francuski predstavnici Worley i Pinturault. Tina Maze je završila profesionalnu karijeru. Zubčiću 16. mjesto u veleslalomu.

Nakon sljemenskih utrka Svjetski skijaški kup nastavio je svoje putovanje. Ovu subotu Maribor je ugostio žensku, dok je Adelboden bio domaćin muškoj veleslalomskoj utrci. Obje su utrke bile vrlo uzbudljive do samoga kraja te možemo biti zadovoljni viđenim. Žene su otvorile današnji program 53. izdanjem Zlatne lisice.

U izuzetno uzbudljivoj utrci najbolje se snašla sjajna Francuskinja, trenutno vodeća u veleslalomskom poretku, Tessa Worley te je pritom ostvarila vrijeme od 2:16.96. Izuzetno je dobro odskijala drugu vožnju što joj je na kraju i donijelo jedanaestu pobjedu u karijeri.

Drugoplasirana u subotnjem veleslalomu jest mlada Talijanka Sofia Goggia. Odlično je odskijala oba dijela natjecanja, ali je Tessa jednostavno bila bolja za 0.16 sekundi. Može biti vrlo zadovoljna drugom pozicijom, pogotovo jer prije toga nije uspjela završiti četiri utrke u nizu.

Treće mjesto pripalo je aktualnoj pobjednici Svjetskog skijaškog kupa, Lari Gut. Za pobjednicom je zaostala 0.25 sekundi, no mora biti zadovoljna jer je iza sebe ostavila, trenutno vodeću u ukupnom poretku, Mikaelu Shiffrin.

Utrkom veleslaloma u Mariboru, od profesionalne karijere se oprostila sjajna Slovenka Tina Maze. Tijekom svoje karijere ostvarila je 26 pobjeda u FIS Svjetskom skijaškom kupu, višestruka je svjetska prvakinja te olimpijska pobjednica iz Sochija 2014. godine. Definitivno je ostvarila izvanrednu karijeru te će ostati zlatnim slovima upisana u skijaškoj povijesti. Uvijek ćemo se s veseljem sjećati velike ikone svjetskog skijanja.

Utrka veleslaloma za muškarce u švicarskom Adelbodenu također je donijela mnoštvo uzbuđenja. Pobjednik utrke jest, trenutno prvo ime francuske skijaške reprezentacije, Alexis Pinturault. Odlično je odskijao obje vožnje te je ostvario ukupno vrijeme od 2:23.99. To je već četvrta Alexisova pobjeda ove sezone, treća u veleslalomu, te se s pravom nalazi na vrhu veleslalomskog poretka.

Drugo mjesto pripalo je aktualnom pobjedniku Svjetskog skijaškog kupa, Marcelu Hirscheru. Prvu vožnju Marcel je odskijao s dozom rezerve, dok je u drugoj pokazao svoje najbolje ovosezonsko izdanje. Nažalost po njega to mu nije bilo dovoljno za pobjedu, već je zaostao malenih 0.04 sekunde za pobjednikom.

Treću poziciju osvojio je Marcelov reprezentativni kolega, Philipp Schoerghofer, pritom zaostavši 1.94 sekunde za pobjednikom. Iz zaostatka se vidi kako je to zapravo bilo prosječno skijaško izdanje, ali danas dovoljno za postolje.

U veleslalomskoj utrci nastupio je Filip Zubčić te je osvojio 16. poziciju. Pritom je za pobjednikom zaostao 3.54 sekunde. U ženskom dijelu natjecanja danas nismo imali predstavnicu.

Već sutra su na rasporedu nove utrke na istim stazama. U obje konkurencije održat će se slalomska natjecanja Svjetskog skijaškog kupa. Kao i danas, utrka u Mariboru započinje u 9:15 sati, dok je druga vožnja na rasporedu u 12:15 sati. U Adelbodenu će prva vožnja započeti od 10:30 sati, dok drugi dio natjecanja starta u 13:30 sati. Uzbuđenja sigurno neće nedostajati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 198191
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr