NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.02.2015.      

Autor: Goran Vukelić 

Maribor, VSL (ž): Fenninger pobijedila, Maze razočarala

Anna Fenninger do prve pobjede u Mariboru, Tina Maze odustala u prvoj vožnji uz uzdahe domaćih navijača.

Što se pitanja pobjednice tiče, današnji je veleslalom u Mariboru mogao završiti već nakon prve minute. Anna Fenninger je, naime, sa startnim brojem jedan odmah zasjela na vodeću poziciju koju nije ispustila do kraja utrke.

Iako, treba priznati, u jednom je trenutku njezine druge vožnje izgledalo da od pobjede neće biti ništa. Austrijanka je na sredini staze zaostajala gotovo pola sekunde za dotad vodećom Viktoriom Rebensburg, no čudesno je odskijala donji dio staze i stigla do prve pobjede u Mariboru.

Rebensburg je tako završila druga, a podij je na trećoj stepenici kompletirala Tina Weirather koja se tamo probila nakon sedmog mjesta prve vožnje. Austrija je završila, baš kao i Italija, s tri skijašice među prvih deset.

Velika domaća uzdanica, i najozbiljnija favoritkinja za današnju pobjedu, Tina Maze, nažalost nije završila prvu vožnju. Slovenka je na veliko razočaranje okupljenih fanova izletjela sa staze tik pred ciljem. Slična je sudbina zadesila i Lindsey Vonn koja je otklizala sve do zaštitne mreže.

U ukupnom poretku i dalje vodi Tina Maze, ali sada su joj ispred Fenninger ostala samo 84 boda prednosti. Austrijanka je u poretku veleslaloma preuzela vodstvo od Eve-Marie Brem, danas na tek 10. mjestu. Program tehničkih disciplina se sutra u Mariboru nastavlja slalomom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:24.50        
2. REBENSBURG Viktoria (GER) +0.04
3. WEIRATHER Tina (LIE) +0.30
4. FANCHINI Nadia (ITA) +0.47
5. SHIFFRIN Mikaela (USA) +0.54
6. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.79
7. MOWINCKEL Ragnhild (NOR) +0.80
8. BRIGNONE Federica (ITA) +0.89
9. CURTONI Irene (ITA) +1.20
10. BREM Eva-Maria (AUT) +1.98

Cjelokupni rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 328829
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr