Skijanje.hr

29.03.2010.      

Autor: Elinka Barišić 

Hrvatski tjedan u 2011. ponovo najskuplji

Nezgodno "padanje" praznika Tri kralja i iduće će godine uzrokovati (pre)skup skijaški tjedan.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa donijelo je protekli tjedan Pravilnik o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2010./2011. Kako se i očekivalo, zimski su praznici ponovo u vrlo nepovoljnom terminu, barem što se "novčanika" tiče.

Iduće će godine školarci tako na zimske praznike od 24. prosinca 2010. do 7. siječnja 2011. godine, što je ujedno i apsolutno najskuplji mogući termin za najam smještaja, odnosno kupnju ski karata. Proteklih je godina, doduše, praznik Tri kralja (do kada traju skuplji termini) obično padao nešto ranije u tjednu, pa je barem polovica tjedna bila u jeftinijem terminu, no u situaciji kakva će biti u 2011. godini hrvatski će tjedan u potpunosti upasti u elitni termin, koji je i do 50% skuplji od tjedna nakon 6. siječnja.

Hrvati koji žele ili moraju skijati u "hrvatskom tjednu" tako će i iduće školske godine biti osuđeni na vjerojatno najgori izbor - osim skupoće, početak siječnja učestalo je u prosjeku slabiji sa snijegom. Mnogi će se povesti za krilaticom "kupujmo hrvatsko", no činjenica je da skijanja u Hrvatskoj u terminu školskih praznika proteklih godina nije bilo. Većina naših skijališta nije opremljena dobrim sustavom zasnježivanja, a na jedinom koje to ima - Sljemenu, skijanje u terminu praznika nije moguće zbog utrka Svjetskog Kupa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5257998
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr