12.03.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Carlo Janka, arhiva Skijanje.hr  

Janka poput Kjusa 1996.

Carlo Janka osvojio veliki Kristalni globus bez da ga je "potvrdio" i jednim malim.

-.-Skijanje.hr-.-Rijetko, ali se ipak dešava. Rijetko jedan skijaš osvoji veliki Kristalni globus, a da uz to nije osvojio barem još jedan u svojoj najjačoj, "paradnoj" disciplini. Upravo to je slučaj s ovogodišnjim pobjednikom Svjetskog kupa Carlom Jankom koji je propustio veliki Globus "potvrditi" i u jednoj od disciplina. Ukupno se to dogodilo pet puta otkad je Svjetskog kupa, a zadnji put 1996. kada je ukupni pobjednik bio Lasse Kjus.

Naravno, uspjeh time nije ništa manji. Napokon, Švicarac je spojio rijetku "triplettu" – istodobno je pobjednik Svjetskog kupa, olimpijski pobjednik i svjetski prvak. Sjajan uspjeh za 23-godišnjeg skijaša koji je pod svjetlo reflektora došao praktički prošle sezone.

"Zbilja sam ponosan na sve što sam osvojio s 23 godine", kazao je "Iceman", kako ga zovu zbog iznimne smirenosti pred utrku, ali i po ostvarivanju pobjeda. "Imati ta tri naslova odjednom u ovim godinama je nevjerojatno."

"Sve se poklopilo za mene ove sezone, a danas je sve bilo idealno. Imao sam dobar osjećaj poslije prve vožnje i u drugu sam ušao pun samopouzdanja. Čuo sam spikera na razglasu prije starta i znao sam da moram pobijediti da osiguram naslov. Nije me to smetalo, bio sam potpuno usredotočen."

Švicarac tako pred posljednju utrku sezone, sutrašnji slalom, ima nedostižnih 106 bodova prednosti pred Benjaminom Raichom koji četvrtu godinu zaredom završava na drugom mjestu ukupnog poretka. Janka je prvi švicarski skijaš nakon Paula Accole 1992. koji je osvojio veliki Kristalni globus.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 166041
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr