01.03.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Paerson bez teže ozljede, Janki zahvat na srcu

Iako je njen 'izlazak' sa staze na utrci Super G-a u Areu izgledao vrlo, vrlo zabrinjavajuće, liječnički pregledi nisu pokazali nikakvu težu ozljedu koljena za Anju Paerson. Carlo Janka spreman možda i za Kranjsku Goru.

"Osjetila sam snažnu bol u koljenu. I naravno da me to u prvom trenutku poprilično zabrinulo. Koljeno još uvijek boli kod pregibanja. No snimke magnetnom rezonancom pokazale su, na sreću, da u koljenu ništa nije 'puklo'.

Svakako ću otputovati u Tarvisio, pa ćemo tamo vidjeti koliko će dalje boljeti, i koliko ću biti spremna za nastup na utrkama. U ovome trenutku teško mi je procijeniti točan razvoj situacije. Liječnici kažu da je potreban određeni odmor, no važno je zaista da nema neke velike štete", o svojem nedjeljnom odustajanju i 'izlasku' sa staze već u gornjem dijelu staze Super G-a u Areu izjavila je sjajna Šveđanka.

"Bit će da je ovdje ipak riječ o refleksijama jedne starije ozljede, o kojoj javnost i nismo previše izviještavali. To što Anja povremeno može osjetiti snažnu bol u koljenu pri udarcu skije o neke neravnine na stazi, za mene i nije neko preveliko iznenađenje. Ipak, svi nalazi pokazuju da nema straha od nekakvog pogoršavanja stanja te Anji ne prijeti neposredna opasnost od neke ozbiljne ozljede", izjavio je na ovu temu i Per Liljeholm, službeni liječnik švedskog alpskog ski tima.

Stanku koju je uzeo nakon SP-a u Garmischu, i neodlazak put Banskog, Carlo Janka iskoristio je istovremeno za zahvat na srcu, koji bi mu trebao stabilizirati ritam otkucaja srca.

-.--.-
Iako ne zvuči nimalo bezazleno, očito je riječ o manjem rutinskom zahvatu, jer se Švicarac nada startu na veleslalomu Svjetskog kupa predstojećeg vikenda u Kranjskoj Gori. Oprez je, međutim, još uvijek svakako nužan. I odluka o nastupu moći će biti donijeta gotovo tek u posljednjem trenutku, ovisno o reakcijama tijela na povećane tjelesne napore.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 310504
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr