20.02.2011.      

Autor: Željko Ivnik

Photo: Goran Razić, Željko Ivnik (GAP 2011)

 

Kostelić: "Cilj je ostvaren"

U sezoni kada Ivica Kostelić velikim koracima grabi prema naslovu ukupnog pobjednika Svjetskog skijaškog kupa, nastup na SP-u mogao bi se učiniti tek usputnom stanicom koja se mora odraditi.

Međutim, tome nije tako. Nivo Ivičinih nastupa uvijek je u skladu s njegovim trenutnim mogućnostima. Teško je kalkulirati kada ste 'fighter'. Ivica je u Garmischu prokomentirao svoj nastup, uvjete na stazi te konkurente.

"Forma je u silaznoj putanji, i to se odražava na moje nastupe.

Konkretno, danas nisam uspijevao riješavati probleme na stazi na način na koji je to trebalo. Stoga vožnja i nije bila na uobičajenoj razini.

Suprotno pretpostavkama, slalom nisam vozio s rezervom. Kad sve sagledam, to i nije bilo loše skijanje. Na kraju strmine, gdje su se ostali 'lovili', ja nisam imao nikakvih problema. Ovo možda nije ono što sam priželjkivao, ali živ sam, i što je najvažnije, zdrav.

Uvjeti nisu bili dobri. Staza, koju su organizatori ionako već ranije 'izmučili' ubrizgavanjem vode, doslovno se raspadala zbog visoke temperature. Što se tiče same postave vratiju od strane švedskog trenera, ona je bila smiješna.

Šveđani su jaki kao tim. Dok sam bio u pravu za Byggmarka, nagoviještavajući njegov solidan plasman zbog zavidne brzine koju je iskazao na treningu, više sam očekivao od Myhrera."

Nakon svog prvog nastupa na SP-u otišao je iz Garmischa time odaslavši jasnu poruku konkurenciji tko namjerava nakon Lenzerheidea zasjesti na skijaški krov svijeta.

-.-Goran Razić-.-

"Nakon utrke Super G-a napravili smo odličan taktički potez, otišli smo. Treninzi koji su uslijedili u Innerkremsu i Novom Vinodolskom nisu se mogli u tako kratkom roku transformirati u nešto konkretno što bi bilo od koristi. Svjesni smo da je nemoguće toliko dugo zadržati stupanj fizičke spreme iz siječnja.

Jedno je sigurno. Tenzije koje imamo od ranije pozitivno će se odraziti na završnicu Svjetskog kupa.

Sutra slijedi dvodnevni odmor, a potom Super G i slalomski treninzi. Cilj je u Banskom uzeti što više bodova u dvije utrke te po mogućnosti povećati bodovnu prednost ispred konkurencije.

Tamošnje su mi staze nepoznanica. Navodno je Super G nešto strmiji, dok je slalom lakši.

Bugarska je bitna bodovna stavka, kao i Kranjska Gora, jer u samoj završnici nastupam u Kvitfjellu. Podsjetio bih da sam u proteklih pet godina na račun nastupa u Norveškoj bodovni konto obogatio s tek tri boda.

Utrke do kraja sezone treba odraditi jednu za drugom, taktički razborito. Moram skupljati bodove na razini plasmana među prvih pet natjecatelja."

Zamoljen da generalno ocijeni svoj nastup na SP-u, Ivica odgovara:

"Iako u tehničkim disciplinama nisam uspio napraviti ono što sam priželjkivao, ostvario sam svoj cilj.

Medalja je u džepu. Da sam morao ranije birati iz koje bih discipline radije ponio medalju kući, to bi definitivno bio Super G."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 335426
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr