23.12.2016.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Kristoffersen slavio u Madonni di Campiglio

U trećem slalomu sezone održanom u talijanskoj Madonni di Campiglio pobjedu je odnio sjajni Norvežanin Henrik Kristoffersen.

U sjajnom ambijentu talijanske Madonne di Campiglio održano je novo slalomsko natjecanje Svjetskog skijaškog kupa. Do svoje druge ovosezonske pobjede stigao je sjajni norveški reprezentativac Henrik Kristoffersen, pritom ostvarivši vrijeme od 1:33.93. Henrik je sjajno odskijao obje vožnje na stazi Canalone Miramonti i poprilično nadmoćno ostvario svoju novu pobjedu. 

Drugo najbolje vrijeme pripada aktualnom pobjedniku Svjetskog skijaškog kupa, Marcelu Hirscheru. Prvi dio natjecanja Marcel je odskijao relativno rezervirano te ga je taj dio utrke sigurno koštao pobjede. U drugom dijelu natjecanja se "bacio na glavu", no na kraju mu niti to nije pomoglo. U konačnici je zaostao 0.33 sekunde.

Treća pozicija pripala je domaćem natjecatelju. Na krilima sjajne domaće publike, dvije solidne vožnje odskijao je Stefano Gross. U prvom dijelu natjecanja držao je četvrtu poziciju, no fenomenalnim zadnjim dijelom druge vožnje uspio je ostvariti navedeni uspjeh. Na kraju je njegov zaostatak od 1.35 sekundi dodatno povećao zadovoljstvo ostvarenim rezultatom. Očigledno je kako su trenutno Henrik i Marcel klasa za sebe, dok je ostalima realnost borba za treću poziciju.

Iz utrke još valja izdvojiti nekoliko zanimljivosti. Nakon osvojenog četvrtog mjesta u Alta Badiji prošlog ponedjeljka, novo sjajno postignuće ostvario je Slovenac Žan Kranjec. Sa startnim brojem 70 uspio je probiti se u drugu vožnju i osvojiti 28. poziciju. Sjajnu drugu vožnju ostvario je i francuski veteran Julien Lizeroux. Nakon prvog dijela držao je 24. poziciju, da bi na kraju završio na sjajnom 13. mjestu.

U navedenoj utrci Hrvatska je imala jednog predstavnika. Ovoga puta to je bio Istok Rodeš, svjetski juniorski slalomski prvak iz Sochija ove godine. Istok je startao s 45. pozicije, a završio je na 47. mjestu. Imao je sjajni prvi prolaz, ali je napravio nekoliko pogrešaka na srednjem, najzahtjevnijem dijelu utrke. Vjerujemo kako će sve svoje sposobnosti pokazati 05.01. na Sljemenu pred domaćom publikom.

Natjecanje Svjetskog skijaškog kupa nastavlja se odmah nakon Božića. Ženski dio skijaške karavane putuje u austrijski Semmering gdje ih očekuju dvije utrke veleslaloma i jedna utrka slaloma. Veleslalomska utrka 27.12. nadoknada je za ovotjednu otkazanu utrku u Courchevelu. Muški dio natjecanja seli u Santa Caterinu. Njih očekuju utrke brzih disciplina. Serija utrka započinje isti dan kao i kod djevojaka, nadoknadom superveleslaloma iz Lake Louisea.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240825
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr