11.03.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Kvitfjell, S (m): Prva pobjeda Feuza

Nadoknada spusta, otkazanog na početku sezone, završila je danas slavljem u švicarskim redovima. Pobjednik utrke spusta u Kvitfjellu, je Beat Feuz, dok je Ivica Kostelić zauzeo 24. poziciju, a Natko Zrnčić-Dim 36. mjesto.

Danas je u Kvitfjellu vožena nadoknada spusta iz Beaver Creeka, ujedno i sedma utrka spusta ove sezone. Odlično pripremljena staza i dobri vremenski uvjeti, omogućili su još jednu atraktivnu borbu najboljih 'skijaških gladijatora' svijeta.

Pobjednik današnje utrke spusta je Švicarac Beat Feuz (naslovna fotografija) i to sa najboljim vremenom 1:47.39. S vrlo niskim startnim brojem, no preciznom i brzom vožnjom, uspio je pobijediti i najbolje spustaše svijeta. Naime, Beatu Feuzu, ovo je prva pobjeda u spustu. Do sada mu je najbolji plasman bilo sedmo mjesto koje je ostvario ove godine u Chamonixu, i to također u ovoj disciplini.

Odmah iza njega, utrku su završili na drugom mjestu Erik Guay sa +0.05 sekundi zaostatka za vodećim, te kao trećeplasirani, Michael Walchhofer sa zaostatkom od +0.11 sekundi.

Didier Cuche, nakon ove utrke i dalje je najbolji spustaš svijeta u poretku Svjetskog kupa, iako je današnju utrku završio na petom mjestu, te mu Michael Walchhofer s današnjim ostvarenim rezultatom opasno 'puše za vratom'.

Ivica Kostelić sa današnjom utrkom samo je potvrdio svoju dominaciju u ukupnom poretku Svjetskoga kupa. Iako je utrku završio na 24. mjestu, sa zaostatkom od +1.50 sekundi, veliki Kristalni globus, čini se, i nadalje 'kuca na velika vrata', uz 544 boda prednosti hrvatskog skijaša u odnosu na drugoplasiranog Cuchea. Te uz sada šest utrka do kraja sezone.

Ivica Kostelić je nakon završene utrke kratko komentirao:

"Bio sam sretan u cilju, jer sam osvojio puno više bodova nego što sam uspio u zadnje 4 godine u Kvitfjellu. Ovo je dobar rezultat s obzirom na uvjete i vidljivost. Ja sam zadovoljan i spreman sam za iduće utrke".


Naš drugi predstavnik, Natko Zrnčić-Dim, doskijao je do 36. pozicije sa zaostatkom +2.01 sek. iza prvoplasiranog Feuza.

"Opet malo do bodova što me prati ove godine, ali doći će. Puno bolje nego na treningu, iako je bilo vrlo loša vidljivost te difuzno svijetlo, pa je to na ovoj malo lakšoj stazi bilo otežavajuće", rekao je nakon utrke Natko.

Cijela utrka, prošla je regularno, bez ikakvog incidenta i ozbiljnih padova za skijaše. Sutrašnji dan u Kvitfjellu, rezerviran je za redovnu utrku spusta.

Konačni redoslijed prvih 10 skijaša na utrci:

1. FEUZ Beat (SUI) 1:47.39
2. GUAY Erik (CAN) +0.05
3. WALCHHOFER Michael (AUT) +0.11

4. BAUMANN Romed (AUT) +0.18
5. CUCHE Didier (SUI) +0.24
6. FAYED Guillermo (FRA) +0.39
7. KROELL Klaus (AUT) +0.46
8. KUENG Patrick (SUI) +0.56
9. JERMAN Andrej (SLO) +0.61
10. HUDEC Jan (CAN) +0.76
---
24. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1.50
36. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.01

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 354933
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr