NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Crans Montana, S (ž): Fischbacher nakon pet godina

Pretposljednji spust sezone pripao Andrei Fischbacher.

Jučer otkazani spust u Crans Montani danas je ipak nadoknađen nauštrb izvorno planirane superkombinacije. Ipak, nije prošlo bez problema. I početak današnje utrke je morao biti vremenski pomaknut zbog tvrdoglave magle koje nije dopuštala neometano odvijanje natjecanja. Kada je spust konačno počeo, još uvijek su pri vrhu staze pojedinim skijašicama prijetili zaostali pramenovi magle.

U takvim uvjetima najbolje se snašla iskusna Andrea Fischbacher koja je u švicarskom skijalištu došla do pobjede u Svjetskom kupu nakon punih pet godina! Austrijanka je posljednji put slavila 28. veljače 2009. u Banskom, a u međuvremenu je na najvišoj stepenici stajala samo na ZOI u Vancouveru 2010. u super G-ju. Današnja pobjeda dolazi i kao satisfakcija nakon što nije bila uvrštena u austrijsku najbolju vrstu za netom okončane ZOI u Sočiju.
 
Iza nje je završila reprezentativna kolegica Anna Fenninger koja je iskoristila lošiji dan Marie Höfl-Riesch (na 9. mjestu) i barem malo pridodala dinamici u borbi za spustaški globus ove sezone. Naime, Fenninger sada zaostaje za Höfl-Riesch 80 bodova uoči zadnjeg spusta sezone.

Treća je stepenica pripala Tini Maze, a pravo je iznenađenje peto mjesto Edit Miklos. Mađarici je dosad najbolji plasman u Svjetskom kupu bilo 12. mjesto iz prosinca prošle godine u Val d'Isereu.

Nakon Crans Montane, skijašice putuju na sjever gdje će se u Areu odmjeriti u tehničkim disciplinama. Kao vodeća u ukupnom poretku ostaje Höfl-Riesch s 157 bodova ispred Fenninger.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. FISCHBACHER Andrea (AUT) 1:34.00
2. FENNINGER Anna (AUT) +0.15
3. MAZE Tina (SLO) +0.47
4. GÖRGL Elisabeth (AUT) +0.49
5. MIKLOS Edit (HUN) +0.82
6. SEJERSTED Lotte Smiseth (NOR) +0.83
7. SUTER Fabienne (SUI) +0.94
8. SCHMIDHOFER Nicole (AUT) +1.08
9. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +1.26
10. GISIN Dominique (SUI) +1.35

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249004
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr