13.03.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Kvitfjell, SG (m): Cuche 1., Ivica 8.

Didier Cuche (SUI) pobjedom na današnjem superveleslalomu Kvitfjella po svoj je prilici napravio odlučujući korak ka osvajanju svojeg prvog malog Kristalnog globusa u ovoj disciplini u karijeri. Ivica Kostelić danas vrlo dobar 8.

Didier Cuche na korak je do osvajanja malog superveleslalomskog Kristalnog globusa. Nakon što je djelomično 'zabrljao' dvije utrke spusta, uz žestoke svađe s direktorom FIS Svjetskog kupa skijaša Guenterom Hujarom oko pojedinih skokova na "Olympiabakken" stazi, Cuche se danas uspio u potpunosti 'pribrati' za Super G Kvitfjella. I sa startnim brojem 22 odskijao je vrijeme 1:33.05.

Dovoljno za 17. pobjedu u karijeri na nekoj od utrka Svjetskog kupa. Te uz 100 bodova 'komotnu' poziciju za prvo osvajanje malog superveleslalomskog Globusa u posljednjoj utrci Lenzerheidea, a nakon što je sezone 2001/02., 2006/07. te 2007/08. završavao na konačnoj drugoj poziciji poretka u ovoj disciplini na kraju sezone.

Današnjih 100 bodova Didiera Cuchea dovelo je sada do 291 superveleslalomskog boda. Uz 64 boda prednosti u odnosu na ozlijeđenog Georga Streitbergera (AUT) te 68 bodova prednosti u odnosu na sada trećeplasiranog Ivicu Kostelića.

Sa startnim brojem 19 Ivica je na današnjoj utrci doskijao do osme pozicije. Uz 58 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Cuchea. A od mogućeg novog plasmana na pobjednički podij utrke Ivicu su dijelile 24 stotinke sekunde.

"Dobra vožnja, no glupa pogreška koštala me na kraju postolja. No, i ovim rezultatom sam zadovoljan, jer sam do sada u Kvitfjellu u Super G-u bio samo jednom 29.

Osjećam se dobro, koljeno dobro funkcionira, a bio sam malo i ohrabren dobrom vožnjom u spustu. Sve u svemu zadovoljan sam današnjim nastupom"
, svoj je današnji nastup prokomentirao Ivica.


Drugo mjesto na utrci sa startnim je brojem 29 osigurao Klaus Kroell (AUT, + 0.30 sek.). Dok je treći Joachim Puchner (AUT, + 0.34 sek.). Skijaš koji je vodstvo u utrci držao sve od svojeg startnog broja 7 pa do prolaska kroz cilj upravo Didiera Cuchea. Potpuno austrijsko zadovoljstvo, s čak četiri skijaša odmah 'za leđima' sjajnog švicarskog mjastora Cuchea, uz Kroella i Puchnera upotpunili su i Hannes Reichelt na četvrtoj te Michael Walchhofer na petoj poziciji.

Natko Zrnčić-Dim i danas je ostao vjeran svojim ovosezonskim nastupima u Kvitfjellu. I sa startnim brojem 50 doskijao je još jednom tik do bodova, na 33. poziciju završnog poretka utrke. Uz 1.91 sek. zaostatka u odnosu na Cuchea. I pet stotinki sekunde udaljenosti od skijaša na diobi 29. pozicije na utrci (M. Franz, M. Marsaglia) i mogućih dvaju bodova. 

Natko Zrnčić Dim nakon utrke je komentirao:

"Opet za par stotinki bez bodova! Imao sam dvije greške koje su me koštale bodova i stvarno se nadam da će se ove stotinke u slijedećoj sezoni pretvoriti u bodove. Prečesto sam jednostavno završavao utrke na 31., 32., 33. mjestu ove sezone".


Skijaši nakon današnjeg superveleslaloma u Kvitfjellu slijede skijašice, i odlaze put posljednjih četiriju utrka završnice Svjetskog kupa u Lenzerheide (SUI). U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica Kostelić uz četiri utrke do kraja ima 1 356 bodova. Točno 450 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Didiera Cuchea.

Završni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. CUCHE Didier (SUI) 1:33.05
2. KROELL Klaus (AUT) + 0.30
3. PUCHNER Joachim (AUT) + 0.34
4. REICHELT Hannes (AUT) + 0.42
5. WALCHHOFER Michael (AUT) + 0.44
6. OLSSON Hans (SWE) + 0.51
7. INNERHOFER Christof (ITA) + 0.56
8. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.58
9. JANKA Carlo (SUI) + 0.62
10. KUENG Patrick (SUI) + 0.93
---
33. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 1.91

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 254019
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr