Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.03.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Kvitfjell SG (m) i Ofterschwang VSL (ž) - najava utrka

Norveški Kvitfjell sutra ugošćuje šesti superveleslalom Svjetskog kupa skijaša. Dok skijašice u njemačkom Ofterschwangu voze također šesti, ali veleslalom sezone.

Prvi od dvaju superveleslaloma Kvitfjella neplanirani je, superveleslalom zamjene za utrku otkazanu ranije u sezoni u Garmisch-Partenkirchenu (GER).

Utrka se vozi na "Olympiabakken" stazi sa startom na 823, ciljem na 182 mnv te dugoj 2.574 metra. H. Flatscher (SUI) na stazu planira postaviti 44 vratiju. A sama utrka planirana je da krene od 11:00 h uz izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama. No trenutno je u odgodi za jedan sat zbog presnažnog vjetra.

Za start utrke prijavljeno je 69 skijaša iz 16 zemalja svijeta. Natko Zrnčić-Dim jedini je hrvatski predstavnik među njima. A niz stazu bi krenuti trebao sa startnim brojem 38.

U situaciji u kojoj na startu utrke, ali niti uopće u Kvitfjellu, nema niti Ivice Kostelića niti Marcela Hirschera (AUT) Beat Feuz (SUI) u odličnoj je situaciji da sebi kroz tri utrke u brzim disciplinama eventualno izbori poziciju vodećeg u Svjetskom kupu. U sutrašnju utrku kreće sa startnim brojem 20. A u ukupnom poretku Svjetskog kupa trenutno ima, podsjećamo, 1.040 bodova. Tri manje od drugoplasiranog Ivice te 95 bodova manje u odnosu na trenutno vodećeg Hirschera. Superveleslalomski vodeći u Svjetskom kupu je, podsjećamo, Aksel Lund Svindal (NOR) s 288 bodova. Dok Didier Cuche (SUI) na drugom mjestu ima 281 bod.

Cjelovita startna lista prvog superveleslaloma Kvitfjella (.pdf dokument)

Šesti veleslalom sezone Svjetskog kupa kod skijašica, također veleslalom koji je u Ofterschwang stigao neplanirano kao zamjena za Soldeu (AND), svojom je prvom i drugom vožnjom zakazan za 10:15 odnosno 13:15 h. Uz postavku J. Pollocka (CAN) i G. Obkirchera (AUT). I izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama.

Staza je "Ofterschwanger Horn" sa startom na 1.300 te ciljem na 920 mnv. Za start utrke prijavljeno je 58 skijašica iz 15 zemalja svijeta. A uoči dva vezana veleslaloma Ofterschwanga u veleslalomskom poretku s 310 bodova vodi Tessa Worley (FRA). Dok je druga Viktoria Rebensburg (GER) s 290, a treća Anna Fenninger (AUT) s 262 boda.

Cjelovita startna lista prvog veleslaloma Ofterschwanga (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkog podija ovih dviju utrka očekujemo i u novom krugu tzv. Skijanje.hr kladionice. Koja obuhvaća šest utrka - po dva superveleslaloma (petak, nedjelja) i spust (subota) muških u Kvitfjellu te dva veleslaloma (petak, subota) i slalom (nedjelja) skijašica u Ofterschwangu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2022.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1669901
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr