30.11.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Hermann Maier, Zoom Agence  

Lake Louise, SG (m) - Herminator kao vino

Hermann Maier pobjednik prvog superveleslaloma sezone. Ivica Kostelić odličan 15., Natko Zrnčić-Dim bez bodova na 51. mjestu.

Mens Olympic/East Summit staza u Lake Louiseu sretna je bila danas za veterana svjetskog skijanja, Hermanna Maiera. "Herminator" je kao staro vino, što stariji, to bolji. Održao je lekciju iz skijanja konkurentima i prvog pratitelja, Johna Kuceru iz Kanade, ostavio na 59 stotinki sekunde zaostatka. Prva je ovo pobjeda Austrijancu u Svjetskom kupu nakon siječnja 2006. i trijumfa u Garmischu. Sjajan si je poklon Herminator podario za 36. rođendan koji slavi za točno tjedan dana.

Na trećoj stepenici postolja završio je Didier Cuche kojemu je prošle sezone Globus u ovoj disciplini "pobjegao" za samo 1 bod. Osvajač superveleslalomskog Globusa, Hannes Reichelt, završio je tek 20. Aksel Lund Svindal se polako, ali sigurno, vraća u formu. Nakon jučerašnjeg 7. mjesta, danas je završio opet među prvih deset, i to deveti. Bode Miller niti danas neće biti zadovoljan ostvarenim rezultatom, u zavoju mu se otkvačila skija nakon čega je Amerikanac uspio izbjeći pad manevrirajući na jednoj skiji. Prošao je bez ozljeda, ali i bez plasmana.

Ivica Kostelić utrku je okončao na 15. mjestu. Sjajno je Ivica krenuo niz stazu, prednost je na prvoj polovici iznosila visokih 40 stotinki sekunde spram tada vodećeg W. Heela, no greška u vožnji je kasnije istopila prednost. Svejedno, sjajan je ovo rezultat za Ivicu, njegov treći najbolji plasman u superveleslalomu u Svjetskom kupu. Drugi naš predstavnik, Natko Zrnčić-Dim, na kraju je imao zaostatak od 4,07 sekundi što je bilo dostatno za 51. mjesto.

Program za skijaše u Lake Louiseu je gotov, slijedi put preko granice u američki Beaver Creek, gdje se prema planu trebaju održati čak četiri utrke.

Konačan poredak prvih 10 natjecatelja:

1. MAIER Hermann (AUT) 1:29.84
2. KUCERA John (CAN) +0,59
3. CUCHE Didier (SUI) +0,68
4. WALCHHOFER Michael (AUT) +0,79
5. SULLIVAN Marco (USA) +0,87
5. DEFAGO Didier (SUI) +0,87
7. GUAY Erik (CAN) +0,99
8. ALBRECHT Daniel (SUI) +1,01
9. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +1,04
10. GRUENENFELDER Tobias (SUI) +1,10
...
15. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +1,55
51. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +4,07

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 312720
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr