13.11.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Marlies Schild (naslovna), Maria Riesch (tekst); Levi slalom 2010.  

Levi, SL (ž): Tijesno M. Schild, Ana bez 2. vožnje

Marlies Schild (AUT) za tri je stotinke sekunde ispred Marie Reisch (GER) odnijela pobjedu na premijernom slalomu nove sezone FIS Svjetskog kupa za skijašice u finskom Leviju. Ani Jelušić prvi nastup za što brži zaborav.

Marlies Schild peto je mjesto nakon prve slalomske vožnje Levija, i zaostatak od 81 stotinke sekunde za nakon prve vožnje najbržom Mariom Riesch, uspjela u konačnici ipak pretvoriti u svoju 24. pobjedu na nekoj od utrka FIS Svjetskog kupa u karijeri.

Za takav doseg Marlies je, kao što vjerojatno i pretpostavljate, odvezla najbržu drugu slalomsku vožnju (55.90). Drugu vožnju koja je bila za 84 stotinke sekunde brža od one Marie Riesch. I to su te tri stotinke sekunde koje su faktički u "foto finišu" Marii Riesch donijele drugo, a odnijele prvo mjesto završnog poretka utrke.

-.--.-



Drugim vremenom druge slalomske vožnje (+ 0.18 sek. u odnosu na M. Schild) do četvrtog se mjesta na koncu utrke, nakon 10. mjesta prve slalomske vožnje, probila i mlađa sestra Riesch - Susanne. Dok je treće mjesto na utrci, na zadovoljstvo domaćih ljubitelja skijanja, četvrtim vremenom prve i trećim vremenom druge slalomske vožnje pripalo Tanji Poutiainen.

Potpunu njemačku dominaciju među prvih pet slalomašica utrke propustila je "gaženjem" vrata skijom u drugoj slalomskoj vožnji upotpuniti nakon prve vožnje drugoplasirana Katharina Duerr. Odličan povratnički slalomski plasman nakon teške ozljede koljena plasmanom na završno peto mjesto utrke upisala je Nicole Hosp (AUT). A prošlosezonska ukupna pobjednica FIS Svjetskog kupa, Amerikanka Lindsey Vonn, zbog veće pogreške koju je napravila u drugoj slalomskoj vožnji bit će u konačnici vjerojatno sasvim zadovoljna završnim plasmanom na šesto mjesto utrke.

Nimalo zadovoljna svojim slalomskim startom u novu sezonu FIS Svjetskog kupa neće zato zasigurno biti Ana Jelušić. Prvu slalomsku vožnju za apsolutno što brži zaborav, uz ako je moguće izvlačenje nekakvih pouka iz iste, Ana je sa startnim brojem 8 okončala na tek 40. mjestu završnog poretka (+ 3.15 sek.). A čak i do plasmana u drugu slalomsku vožnju nedostajala joj je sveukupno 61 stotinka sekunde.

"Razočarana sam svojim nastupom. Ali ove suze mi sad neće nimalo pomoći...

Nije ovo realni odraz mojeg skijanja, nego bih više mogla reći splet okolnosti. Na treninzima skijam puno bolje. I vjerujem da će se to pokazati već u Aspenu"
, izjavila je nakon utrke kratko Ana Jelušić, koju već u srijedu, a uoči Aspena, očekuje nastup na FIS utrci u Copper Mountainu.

Svoj premijerni slalom nove sezone FIS Svjetskog kupa sutra u Leviju voze skijaši. Uz nastupe hrvatske trojke Ivice Kostelića, Natka Zrnčić-Dima i Dalibora Šamšala.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:52.84
2. RIESCH Maria (GER) + 0.03
3. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 0.34
4. RIESCH Susanne (GER) + 0.74
5. HOSP Nicole (AUT) + 0.84
6. VONN Lindsey (USA) + 0.95
7. ZAHROBSKA Šarka (CZE) + 0.99
8. KIRCHGASSER Michaela (AUT) + 1.19
9. MAZE Tina (SLO) + 1.46
10. CHMELAR Fanny (GER) + 1.93
---
40. JELUŠIĆ Ana (CRO) + 3.15 (nakon prve vožnje) 

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260503
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr