NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.11.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

Levi SL (ž): Slavlje Höfl-Riesch, Poutiainen 2.

Maria Höfl-Riesch (GER) pobjednica je prvog slaloma nove sezone FIS Svjetskog kupa u Leviju (FIN). Tanja Poutiainen u svojem Leviju druga, Sofija Novoselić na 60. poziciji prve vožnje.

Maria Höfl-Riesch i ove je godine potvrdila svoju veliku ljubav s "Levi Black" stazom u finskom Leviju. Na stazi na kojoj je već odnijela dvije slalomske pobjede 2004. i 2009. godine te još bila jednom druga i dva puta treća iskusna Njemica stigla je danas i do svoje treće pobjede. Uz drugo vrijeme prve vožnje, kada je za vodećom Tanjom Poutiainen zaostala za svega 30 stotinki sekunde te najbolje vrijeme druge vožnje za konačnih 1:55.58. I zbrojenih 55 stotinki sekunde prednosti u odnosu na konačno drugoplasiranu Poutiainen te 74 stotinke sekunde prednosti u odnosu na opet senzacionalno dobru 17-ogodišnju Amerikanku Mikaelu Shiffrin. Koja je u drugoj vožnji uspješno obranila svoju treću poziciju već nakon prve vožnje.

"Definitivno volim Levi! Tu mi, kako se čini, sve gotovo uvijek ide od ruke. I zato se već unaprijed veselim i idućem slalomu ovdje. 

Na ravnijem dijelu staze imala sam nekakav osjećaj da idem presporo. I zato sam 'dodala gas'. Ciljnu ravninu u konačnici sam u drugoj vožnji odradila briljantno", izjavila je po završetku utrke njemačka pobjednica natjecanja. 

Fenomenalan posao, osobito uzme li se u obzir činjenica da danas zbog osobne procjene na utrci nije bilo Lindsey Vonn (USA) danas je u Leviju napravila i Tina Maze (SLO). Koja je veleslalomskoj pobjedi u Söldenu za start sezone gotovo iz snova pridodala i današnje četvrto mjesto. Nakon prve vožnje utrke Tina je bila 7. uz točno sekundu zaostatka u odnosu na najbržu. Dok joj je već spomenutu četvrtu poziciju na utrci donijelo potom odlčno treće vrijeme druge vožnje (završnih 0.96 sek. zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke).

-.-Goran Razić-.-

Puno razloga za zadovoljstvo slalomskim nastupom u Leviju ima i Veronika Velez Zuzulova (SVK). Koja je nešto lošije 12. mjesto nakon prve vožnje drugim vremenom druge vožnje pretvorila u novi 'top 5' slalomski plasman u FIS Svjetskom kupu u karijeri. A najveće razočaranje prvog slaloma nove sezone Svjetskog kupa danas su nekako bile Austrijanke.

Sve tri najbolje rangirane austrijske slalomašice, uključujući i Marlies Schild, nisu se uopće našle u završnom poretku utrke. Marlies Schild predirektnim ulaskom u jedna 'dvostruka' vrata odustala je u završnoj fazi prve vožnje baš kao i Kathrin Zettel, kojoj su odustajanje donijeli problemi s izmaknutim skijaškim naočalama. A u crnu sliku ne baš osobitim nastupom u prvoj vožnji pa potom odustajanjem u drugoj vožnji uklopila se i Michaela Kirchgasser. Iz 'drugog plana' stvar je ipak za Austrijance nekako ponajviše spasila 26-ogodišnja Alexandra Daum, završna deveta na utrci (u prvoj vožnji 6.). Dok Nicole Hosp 5. mjesto prve vožnje nije u konačnici pretvorila u više od 17. pozicije u završnom poretku utrke.

Sjajan švedski slalomski trojac Borssen - Swenn-Larsson - Pietilae-Holmner danas se smjestio od šeste do osme pozicije. A svakako je lijepo bilo vidjeti i solidan uspjeh povratnice nakon ovoljetne neugodne operacije benignog tumora na mozgu, Čehinje Šarke Zahrobske, danas 13. na utrci.

-.-Goran Razić-.-

Sofija Novoselić kao jedina hrvatska predstavnica na utrci u prvu je vožnju krenula sa startnim brojem 68. Na prvom prolazu zaostala je za 2.22, u cilju za 7.37 sek. za najbržom - danas dostatno za 60. poziciju prve vožnje.

"Nakon dugotrajne ozljede i propuštene prošle sezone prva utrka. 

Skijala sam daleko ispod svojih mogućnosti od početka do kraja. Moram i mogu puno bolje i nadam se da ću to i pokazati u idućim utrkama", izjavila je nakon utrke Sofija.  

Slalomski nastup, uz Ivicu Kostelića i Dalibora Šamšala od hrvatskih predstavnika, sutra u Leviju očekuje i najbolje skijaše svijeta.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. HÖFL-RIESCH MARIA (GER) 1:55.58
2. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 0.55
3. SHIFFRIN Mikaela (USA) + 0.74
4. MAZE Tina (SLO) + 0.96
5. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) + 1.24
6. BORSSEN Therese (SWE) + 1.32
7. SWENN-LARSSON Anna (SWE) + 1.52
8. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) + 1.68
9. DAUM Alexandra (AUT) + 2.15
10. GAGNON Marie-Michele (CAN) + 2.18
...
60. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) + 7.37 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 170549
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr