17.02.2011.      

Autor: Željko Ivnik

Photo: Goran Razić (GAP 2011.)

 

Maze: "Agresivno i bez respekta"

Slovenci su konačno dočekali svojih pet minuta slave. Da su u zadnjih nekoliko godina evoluirali u igrama s loptom, to već svi jako dobro znamo.

-.-Goran Razić-.-Ali na podatak da od proglašenja samostalnosti nisu imali najsjajnije odličje sa svjetskih prvenstava većina bi skijaških poznavatelja samo odmahnula glavom. Jer uvijek su tu negdje u vrhu. Iz prikrajka čekaju da osvanu na naslovnicama svjetskih medija.

"Dosadašnju srebrnu medalju, osvojenu prošlog tjedna u superkombinaciji SP-a,  zamijenila sam onom zlatnog sjaja. Neizmjerno je ljepša, moram vam priznati. Današnja pobjeda nije samo moja osobna pobjeda. Iza (n)ove medalje u zalogu je mukotrpan i težak trogodišnji rad cijelog mog tima", uz  veliki osmijeh izjavila je Tina Maze na početku novinarske konferencije neposredno nakon utrke.

"Sada se sve čini tako izvjesnim te očekivanim.  Na svjetskom prvenstvu  konačno su svi moji skijaški  aspekti sjeli na svoje mjesto.  Od materijala skija i njihove pripreme, zdravstvenog stanja te pozitivnog ozračja koje vlada u Garmischu. Stotinke su danas, ispostavilo se, bile na mojoj strani."

Na upit što je po njenom mišljenju bilo presudno u utrci, odgovorila je: "Današnje zlatno odličje, koje će vjerujem biti burno proslavljeno u Sloveniji, je ujedno prvo u našoj novijoj povijesti, a rezultat je i mojeg drukčijeg pristupa utrci. Manje sam respektirala svoje protivnice, a pokazala sam daleko više agresivnosti na stazi od uobičajenog."

U subotu skijašice voze slalom. Dijelit će istu stazu pod nebom, ali čini nam se da u Tininom sportskom horizontu još nedostaje boja.

"Imam puno iskustva, i u potpunosti sam fokusirana na skijanje. Dapače, na svaki zavoj i vrata. Na prvenstvu nam preostaje još slalomska utrka. Svoju ću brzinu pokušati pretočiti u još jednu medalju", zaključila je Tina.

-.-Goran Razić-.-

Talijanka Frederica Brignone odlično je tempirala svoju formu. Nakon osvojenog drugog mjesta u veleslalomskoj utrci FIS Svjetskog skijaškog kupa prije nepuna dva tjedna u Arber-Zwieselu, evo je ponovno u novoj žetvi odličja.

"Neizmjerno sam sretna osvojenim drugim mjestom. Medalju bih željela posveti svojoj obitelji te nadasve majci koja je svojevremeno pobijeđivala u Svjetskom kupu (Maria Rose Quario ostvarila je četiri slalomske pobjede te se povukla  iz natjecateljskog skijanja 1986. godine, nap.a.).

Uspjela sam spojiti dvije  odlične vožnje, a vrh pobjedničkog postolja izmaknuo mi je za 9 stotinki. Nije mi žao“.

Trećeplasirana Francuskinja Tessa Worley, zadržana na anti-doping kontroli, nije nazočila konferenciji.  

Sofija Novoselić više nije tek mlada i talentirana djevojka na pragu skijaške zrelosti. Željna je borbe i dokazivanja pred cijelokupnim svjetskim skijaškim auditorijem. Svoje nastupe na paralelnom veleslalomu voženom u sklopu SP-a u Garmischu, okončala je s maksimalne tri pobjede. Njezin današnji veleslalomski rezultat  s druge strane (u konačnici 43. mjesto nap.a.), nije u skladu s njezinim očekivanjima.

-.-Goran Razić-.-

"Nisam zadovoljna svojom izvedbom tijekom prve vožnje, to jednostavno nisam bila ja. Nimalo nalik mojem stilu, i načinu skijanja. Slobodno mogu reći da je to bila jedna od mojih najlošijih vožnji tijekom cijele ove sezone. Očekivala sam puno više od prikazanog, i osjećam se pomalo bezveze, gotovo isprazno", samokritično je izjavila za magazin Skijanje.hr.

"Ako pogledate moj ukupni zaostatak za pobjednicom, padne vam mrak na oči. Stvarno sam nezadovoljna.

Ništa se nije odvijalo prema očekivanom planu. Niti sam se dobro zagrijala prije starta prve vožnje, niti sam najbolje osjećala stazu. No, trudila sam se kao i svi iz reprezentacije jer u protivnom stvarno ne bi imalo smisla biti ovdje.

Ovim bih putem zamolila hrvatsku javnost da u svojim komentarima ne bude bezobzirna prema nama. Komentari čitateljstva u pojedinim medijima gnjusni su do te mjere da nam se svima doslovno smučio život“.

Na kraju današnjeg dana mi bismo tek podsjetili da nije važno što se govori, već tko govori.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 334584
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr