15.08.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Nizozemskom paru naplaćeno 2.300 eura za "spašavanje"

Prema pisanju PlanetSKI-a nizozemski par je zvao pomoć nakon što se uspeo na jedan austrijski vrh u okolici Salzburga. Iako nisu bili u realnim poteškoćama, računali su na prijevoz helikopterom.

U vrijeme dok Hrvatska gorska služba spašavanja na jadranskoj obali muku muči s brojnim (besplatnim) akcijama spašavanja, Austrijanci odrađuju posao i za to šalju pozamašne račune. 

Naime, krajem prošlog mjeseca jedan nizozemski par se uspeo na jedan austrijski alpski vrh te je zvao u pomoć helikopter zbog toga što "je previše sklisko i preopasno za spust u dolinu". Na upozorenje spašavatelja kako su svoje mogućnosti morali procijeniti još prilikom uspona, pa i ranije, 'unesrećeni' nisu imali komentar već su u knjizi na vrhu planine samo upisali: "H i M iz Nizozemske su na vrhu planine, a silazimo helikopterom". 

Lokalne vlasti su ovaj čin procijenile kao vrlo drzak te prokomentirale kako uvijek izlaze na teren i pomažu svima, ali da svima mora biti jasno kako helikopter nije besplatan taxi prijevoz. Paru je tako naplaćena usluga u iznosu od 2.300 EUR kao primjer ostalima, ali isto tako, napominju iz austrijskog GSS-a, ovo ne bi smjelo utjecati na pozivanje pomoći stvarno unesrećenih. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. kolovoza 2013.   07:55h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Stipe Božić je nedavno izjavio povodom vapaja HGSS-a za izdašnijim financiranjem da su mu također u Austriji naplatili klasično spašavanje. Naravno, ja se tipično balkanski pitam - šta ako im ne platim!?

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222383
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr