01.06.2011.      

Autor: Goran Razić 

Norveška skijališta s pet metara snijega

Čak tri norveška skijališta otvorena čekaju svoje goste u ljetnoj sezoni. Snježna akumulacija ove zime je bila odlična.

Folgefonn (naslovna), koji već tradicionalno ljeti privlači velik broj skijaša i bordera, osim velike količine snijega u posljednjih nekoliko dana je zabilježio čak 20-ak cm novog snijega. Tako će svi gosti ovog skijališta, kojeg krasi najduža glečerska vučnica u Norveškoj (1,2 km, nap.a.), moći uživati osim u skijanju i u kupanju, jedrenju, ribolovu i sličnim ljetnim aktivnostima na obližnjim plažama koje se prostiru na čak 50 km. 

Stryn, koji je bio poznat kao omiljeno mjesto za kasno proljetne snježne pripreme nekadašnjeg talijanskog skijaškog heroja - Alberta Tombe, također bilježi vrlo dobre snježne uvjete.  

Treće skijalište koje u ovo doba godine nudi snježnu idilu u Skandinaviji je skijaški centar na glečeru Galdhøpiggen, ujedno i najvišem vrhu Norveške (2.496 mmv). Navedeno skijalište je otvoreno svake godine od svibnja pa sve do studenog. Osim tri norveška skijališta u Skandinaviji je još u radu po jedno skijalište u Finskoj (Ruka, slika dolje) i u Švedskoj (Riksgransen). 

-.--.-
Zanimljivo je da je po broju otvorenih skijališta trenutno Norveška na trećem mjestu na sjevernoj hemisferi. Brojčano su jedino "jači" Austrija i SAD, dok je manji broj skijališta otvoren u Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Americi i Kanadi. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 242530
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr