22.07.2009.      

Autor: Vjeran BaranovićPhoto: Katschbergbahnen  

Nova gondola u Katschbergu

Konačno, reći će poznavatelji ovog skijališta! U novoj sezoni Katschberg otvara gondolu na Aineck.

Popularno obiteljsko skijalište u Austriji napokon dobiva gondolu koja će spojiti vrh Aineck sa St. Margarethen im Lungau. Ova investicija će svakako oduševiti svakog skijaša koji je skijao ili će skijati na Katschbergu. Od vrha Ainecka do St. Margarethen im Lungau već dvije godine postoji jedna od najdužih staza (6 kilometara) u Austriji znakovitog imena A1. Staza je odmah postala popularna zbog svog konstantnog nagiba, širine i dužine tako da su ju domaći poistovjetili sa autoputom i dali ime A1. Najveća mana te staze su bile žičare jer je povratak do vrha Aineck  trajao punih 45 minuta uz kombinaciju jedne sjedežnice i čak tri sidra.

Napokon je tome došao kraj jer su radovi u punom jeku i gondola bi trebala dočekati prve skijaše i bordere već početkom 2009/2010 sezone. Ova investicija od 10.8 milijuna eura će sigurno poboljšati postojeće uvjete na ovom popularnom skijalištu. Nova Doppelmyer gondola će imati kabine za 8 ljudi,  moći će  prevesti 2400 ljudi na sat, a dužina njene trase iznosi 1700 metara Početak  je nakon gornje stanice sjedežnice, na 1750 metara nadmorske visine, a kraj na vrhu Aineck (2200 metara). Ovom gondolom će se tako moći izbjeći sidra, na kojima je, osim što su bila spora, često bilo i jako hladno.

Otvaranjem nove gondole profitirat će svi koji skijaju na skijalištu Katschberg - oni smješteni sa St. Margarethen im Lungau strane će lakše moći do Katschberga, dok će skijaši sa Katschberg strane moći bezbrižnije prelaziti na drugu stranu bez stalnog gledanja na sat i računanja 45 minuta koliko je do sada trebalo za povratak.

U nastavku donosimo aktualne slike same izgradnje nove gondole Gipfelbahn

-.--.-

-.--.-

-.--.-

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248267
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr