08.11.2011.      

Autor: Nemanja Stanić
Foto: Nemanja Stanić (Zlatibor - Tornik, 2011.)
Izvor: Blic.rs 

 

Još jedna gondola u Srbiji

Prema pisanju srpskog lista Blic, na Zlatiboru je najavljena izgradnja potpuno nove gondole. Još jedna velika investicija u srpska skijališta.

Gondola bi trebala povezivati turistički kompleks Zlatibor s 10 km udaljenim skijalištem Tornik. Dužina trase je oko 9 km. Polazna stanica je na nadmorskoj visini od 960 m, dok je krajnje odredište na 1.490 m, tik ispod najviše točke Tornika (1.496 m). Predviđeni kapacitet je 1.500 osoba na sat, a već tijekom 11. mjeseca očekuje se raspisivanje tendera na kojem su svoje sudjelovanje najavile kompanije poput francuske Pome, kao i još tri firme iz Austrije, Njemačke i Italije, čija se imena ne spominju.

Ova investicija, ukupne vrijednosti 10 milijuna eura, konačno bi riješila problem transporta skijaša od smještajnih objekata na Zlatiboru do samog skijališta, imajući u vidu da ne postoji redovna autobusna linija niti bilo koji drugi organizirani oblik prijevoza. Osim spomenutog, gondola će u ljetnim mjesecima služiti za panoramsko razgledavanje jedne od najljepših planina u Srbiji. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 207784
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr