30.08.2005.      

Autor: Željko Mihalić 

Nova sezona donosi i nova poskupljenja?

U fazi očekivanja nove sezone doznajemo da se šuška o ne baš dobrim novitetima, koji u potpunosti koincidiraju sa dosadašnjim trendovima.

Iako nova sezona polagano kucka na vrata, i polako se svi počinjemo pripremati za zimu, u toj hrpi noviteta doznajemo i jedan najnepopularniji.
Naravno, cijene. Iako nepopularna vijest, osjećamo obavezu da vas pripremimo na potencijalni porast cijena ne bi li se početkom sezone našli u čudu i pred neugodnim dilemama.

Naime, iz pouzdanih izvora doznajemo kako će se praćeno trendom porasta cijena naftnih derivata općenito sustavno povećati i cijene usluga i rekvizita vezanih za zimske sportove.

Što to znači? Ukratko, da se nećemo jako iznenaditi poskupi li sve vezano uz skijanje, od usluga servisiranja i iznajmljivanja ski opreme, artikala koje ćemo naći na policama u trgovinama (ne samo u Hrvtaskoj nego po cijeloj Europi) do cijena samih ski passova. Trenutne informacije i projekcije upućuju na činjenicu da bi nas početkom sezone moglo dočekati poskupljenje ski passova. To se poskupljenje ne očituje (do za sada dostupnim podacima za Austriju) ne toliko na cijenama dnevnih ski passova koliko na cijenama poludnevnih koje se polako približavaju cijenema dnevnih ski pasoova i to na oko 85-90 % čineći ih na taj način izrazito cjenovno nepovoljnima. Dnevne se ski karte, što se Austrije tiče, barem prema sadašnjim cjenicima niisu puno mijenjale, no čini se da će popusti koji su do sada odobravani na tjedne (5 ili 6 dnevne ski passove) biti manji oko 10-ak %.

Za točne informacije vezane uz uslužne djelatnosti poput servisa i ski rentova ostaje samo da pričekamo početak sezone i nadamo se najboljem.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255076
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr