NATJECANJA

»

SKIJANJE

30.07.2013.      

Autor: Matija Kralj 

Sezona 2013/14. krenula otkazom

Kraj srpnja i prva polovina kolovoza donose i službeni početak natjecateljske skijaške sezone 2013/14.

Tijekom kolovoza i rujna u prvom će planu uobičajeno, uz utrke nižeg ranga, biti dva skijaška kontinentalna kupa na južnoj hemisferi - Australsko-novozelandski kup (ANC) te Južnoamerički kup (SAC).

Australsko-novozelandski kup trebao je jučer imati čast i otvoriti 2013/14. sezonu "pod kapom" Svjetske skijaške federacije, i to po jednim veleslalomom za skijašice i skijaše u australskom Mt. Hothamu (naslovna fotografija). No te dvije utrke, kao i po još jedan veleslalom za skijašice te skijaše, ali i još po dva planirana slaloma za skijašice i skijaše morali su u konačnici biti otkazani. Na programu Australsko-novozelandskog kupa ostaju tako samo po jedan veleslalom te po jedan slalom skijašica i skijaša zakazani od 18. - 21. kolovoza u novozelandskom Coronet Peaku te čitav niz utrka (spust, superveleslalom, veleslalom, slalom, superkombinacija) od 13. do 21. rujna u također novozelandskom Mt. Huttu.

Južnoamerički kup uobičajeno je nešto bogatiji natjecanjima od onog Australsko-novozelandskog. S po jednim veleslalomom skijašica i skijaša program natjecanja trebao bi krenuti u petak, 9. kolovoza u argentinskom Chapelcu. A kraj natjecanja planiran je za 4. listopada uz superkombinaciju skijašica na čileanskom Nevados de Chillan skijalištu. Odlazak put Čilea te uz treninge i nastup na nekim utrkama Južnoameričkog kupa tijekom kolovoza, podsjećamo, u Hrvatskom skijaškom savezu planiraju za Natka Zrnčić-Dima. Dok bi pokoju utrku za test forme, iako u manjoj mjeri, u sklopu ova dva kontinentalna kupa tijekom boravka na pripremama za europsko-sjevernoameričku punu natjecateljsku sezonu iskoristiti mogle i neke od najvećih zvijezda svjetskog natjecateljskog skijanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256407
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr