Skijanje.hr

22.05.2005.      

Autor: Goran Razić 

Off sezona – početak radova na skijalištima

Oni koji su dobro poslovali u protekloj godini, sada rezimiraju zimsku sezonu, rade procjene za sljedeću i što je najbitnije, realiziraju kapitalna ulaganja. Nove vučnice, sjedežnice i staze su na vidiku!

Prema mjerodavnim austrijskim izvorima, ovo ljeto očekuje se početak izgradnje desetina novih gondola, sjedežnica i vučnica i to samo u Koruškoj, a gledajući Austriju u cijelosti dolazimo do vrtoglavih brojki. Milijunski iznosi jedini su uvjet dobre infrastrukture za kojom vapi skijaška populacija. Isto tako, za mnoge je to i prioritet prilikom odabira skijališta.

Najsvježiji primjer je mjesto Mayrhofen u Zillertal dolini u Tirolu. Nakon završene skijaške sezone počinje gradnja nove Doppelmayrove šesterosjedežnice koja osim što će povećati kapacitet skijališta, bitno će promijeniti dužinu skijaških staza, koje će sada biti znatno duže. Kapacitet od 3000 ljudi na sat donijeti će osjetan napredak, pogotovo kada se uzme u obzir da je do ove godine u pogonu bilo "sidro".

Neka skijališta još uvijek kriju svoje adute te ih eventualno samo ucrtavaju u planove staza kao buduće akcije, dok se neka već sada ponose svojim novitetima. No svakako će biti zanimljivo dočekati početak nove sezone te promotriti novitete.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1205444
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr