18.04.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Paerson još jednu sezonu

Anja Paerson donijela je konačnu odluku da će svoju profesionalnu skijašku karijeru produžiti za još jednu sezonu.

A s obzirom na formu prikazanu prošle sezone u tehničkim disciplinama, pogotovo u slalomu, ne čudi niti Anjina odluka da se iduće sezone fokusira na brze discipline te definitivno ostavi - upravo slaloma:

"S obzirom na tijek prošle sezone, definitivno osjećam potrebu da si dam još jednu snažnu prigodu za napad na osvajanje malih Kristalnih globusa u spustu i superveleslalomu", svoju odluku obrazlaže Paerson i nadodaje:

"Ovo će na neki način biti poput novog početka za mene, budući da ću nastupati na puno manje utrka nego do sada. Uz spusteve i superveleslalome planiram još, naime, voziti samo pokoji veleslalom. Želim jednostavno vidjeti mogu li na sam vrh brzih disciplina na ovaj način.

Možda zvuči 'otrcano' kada kažem da i nadalje planiram odlučivati sezonu po sezonu nastavljam li svoju karijeru. Ali to je trenutno jednostavno tako. Osjetim li u jednom trenutku da se više ne mogu motivirati za pristup radu kakav je potreban za vrhunske rezultate, odmah ću stati. Važno je da budem poštena prema sebi. Trenutno je 'sve na svojem mjestu', i potencijal i materijal i moja motivacija. Zato ne vidim razloga da ne nastavim.

O Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine trenutno još uistinu ne razmišljam. Predaleko mi je još to. Okvirno mogu reći da bi nastup na još jednim Igrama za mene svakako bio izazov. No moji su standardi visoki. Ostanem li do tada u profesionalnom skijanju, za mene se put Sočija isplati ići samo ako osjećam da još mogu do zlatne medalje u nekoj od disciplina. Sve ostalo jednostavno nije zadovoljavajuće."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 141492
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr