Skijanje.hr

05.01.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: HAK webcam 

Počela "selidba" Hrvata na europska skijališta

Masovnim odlaskom hrvatskih skijaša preko granice započeo tzv. "hrvatski skijaški tjedan".

Kao i svake zime, prvom subotom u novoj godini počinje masovni odlazak hrvatskih skijaša na europska skijališta. Niti ove godine nema iznimke, jedino što početak putovanja mnogima kvari ružno vrijeme.

 

Prema procjenama turističkih agencija, od trenutačno aktivnih 200.000 skijaša u Hrvatskoj, njih oko 120.000 danas kreće put neke skijaške destinacije u Sloveniji, Italiji, Austriji ili Francuskoj. Očekivano, takva "selidba" uzrokuje poteškoće u prometu na graničnim prijelazima pa tako i Hrvatski autoklub upozorava na gužve i zastoje u prometu. Pojačan je putnički promet na izlasku iz zemlje na graničnim prijelazima Pasjak (naslovna fotografija), Bregana (dolje), Macelj i Kaštel, a vrijeme čekanja za prijelaz granice iznosi oko sat vremena. Vozačima se savjetuje korištenje alternativnih graničnih prijelaza. Pozornost treba obratiti i na mokre i skliske kolnike.

 

Svim skijašima i boarderima koji kreću na zimski odmor želimo ugodan i siguran put te dobru zabavu na snježnim padinama.

 

GP Bregana

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 496465
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr