13.09.2016.      

Autor: Skijanje.hr
Photo: Skijanje.hr

 

Novosti s Platka uoči nove sezone

Ni ovo ljeto na Platku nije proteklo bez radova.

Platak nakon dugo godina počinje poprimati oblike cjelogodišnjeg rekreativnog centra, čemu mogu posvjedočiti i brojni posjetitelji koji ovih dana upravo na ovom izletištu pokraj Rijeke traže predah od sparine i ljetnih temperatura. U proteklih nekoliko godina na Platku se puno toga promijenilo, a niti ovo ljeto strojevi nisu mirovali.

Za početak, nastavilo se s obnovom i proširenjem pristupne ceste. Trenutno se dovršava dionica u ukupnoj duljini od 1500 metara, neposredno prije vidikovca. Od 2013. Primorsko-goranska županija i Županijska uprava za ceste su u cestovnu infrastrukturu i uređenje parkinga na Platku do sada uložili ukupno 16,2 milijuna kuna. Tako je i parkiralište s lijeve strane ceste sada u potpunosti asfaltirano i označeno.

Skijašima, pogotovo onima koji tek kreću u upoznavanje staza, vrlo je bitan podatak i konačno dovršenje trake na dječjoj stazi Baby Lift. Podsjetimo, na tom prostoru u dolini Pribeniš je nekad skijaše prevozio tanjurić, nakon toga u funkciji je bilo uže, a radovi na traci prošle godine na žalost nisu dovršeni na vrijeme pa je ova staza bila cijelu sezonu van funkcije. Prema riječima Alena Udoviča, direktora Goranskog sportskog centra, riječ je o jednoj od najduljih pokretnih traka na ovim područjima, ukupne duljine 200 metara te vrijednosti radova 1,2 milijuna kuna.

Za predah od (običnog) sanjkanja posjetitelji od prije nekoliko tjedana mogu koristiti i tubing stazu u kombinaciji s pokretnom trakom na Radeševu. Po stazi duljine 160 metara se spušta u velikim kolutovima, a preostaje vidjeti koliko će se plaćati komercijalna cijena vožnje - promotivna je naime svega 5 kn.

Oni najmlađi sigurno će biti oduševljeni činjenicom da su na Platku, pored igrališta na parkiralištu, izgrađena i još dva potpuno nova. Jedno igralište je kraj GSS kućice pri dnu Radeševa, dok je drugo kraj Velikog doma u dolini Pribeniš.

U iščekivanju sezone i prvih pahulja,  fotografije noviteta potražite u galeriji uz članak. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 23. rujna 2016.   21:14h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    1,2 mil. kn je vrijednost radova na Baby liftu??!! Za 200 m. 1,1 mil. svakih 100 m. Hahaha...

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 320004
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr