28.04.2007.      

Autor: Goran Razić 

Posljednji vikend za Austriju

Ne računajući na glečere, od kojih neki svoja vrata ove sezone zatvaraju sredinom ili krajem 5. mj., sezona se za «neglečerska» skijališta približila samome kraju.

Usprkos lošijim snježnim uvjetima, u usporedbi sa prijašnjim sezonama, sezona je na austrijskim skijalištima svejedno trajala dugo, gotovo kao i obično. Nakon velikog vala zatvaranja 15.04., prilikom kojeg su svoje pogone ugasila 54 austrijska skijališta, te dodajući tome gotovo sva manja, koja su svoju ponudu rezimirala već krajem ožujka, ipak su neki ostali dosljedni tradiciji te je na njima moguće skijanje u pravom proljetnom ugođaju.

Za one koji još uvijek nisu isplanirali svoj prvomajski produženi vikend, evo par informacija. Nekoliko dana ranije, nego što je inače praksa (26.04., op.a.), svoja vrata zatvorio je koruški Turracher Höhe, koji je poznat kao jedini koruški skijaški centar koji je gotovo u pravilu u pogonu do 01.05. Samo dan kasnije zatvorio se tirolski Hochfügen, dok sutra sezonu privodi kraju i Silveretta Bielerhöhe u Vorarlbergu.

Već tradicionalno, za praznik rada moguće je posljednji dan skijati u Ischglu (Tirol), koji je poznat po svojim iznimnim snježnim blagodatima, Obergurglu-Hochgurglu (Tirol), Obertauernu (Salzburg), Stubenu (Vorarlberg) te Sportgasteinu u regiji Ski amade (Salzburg). Navedeni skijaški centri, iako u znatno smanjenim kapacitetima, ipak su ponudili skijanje do početka svibnja, te su ujedno i označili zadnji val zatvaranja, izuzev glečera, koji još uvijek rade.

Kad smo već kod austrijskih glečera, spomenimo kako je na većini još uvijek moguće skijanje. Tako je trenutno moguće skijati u Söldenu, Mölltaleru, Pitztaleru, Stubaiu, Kaunertalu, Kitzsteinhornu, Hintertuxu i Dachsteinu. Sölden zatvaranje skijališta planira već 06.05., Mölltaler svoj godišnji remont ima, već tradicionalno od 13.05. pa do sredine 6. mj., dok se Pitztaler zatvara 20.05. U lipnju će se moći skijati na Stubaiu, Dachsteinu, Kitzsteinhornu i Kaunertaleru, koji svoja privremena zatvaranja planiraju upravo sredinom lipnja. Tu je još jedino preostao tirolski Hintertux, koji već tradicionalno ostaje jedini austrijski skijaški centar koji je u pogonu 365 dana u godini, stoga tko ne planira odlazak na more, zna gdje može potražiti dio zimskih radosti, a bez da prelazi na južnu hemisferu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 277677
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr