29.05.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

(Pre)skupo skijanje u "hrvatskom tjednu"

Zimski praznici u školskoj godini 2009/10 završavaju 8. siječnja, što znači skuplje skijaške aranžmane za hrvatske obitelji.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske početkom svibnja je objavilo kalendar rada za školsku godinu 2009/10. Prema njemu, zimski će praznici sljedeće školske godine trajati do 8. siječnja 2010.

Zbog takve odluke, hrvatske će skijaške obitelji svoj tjedan na snijegu morati planirati u visokoj sezoni, koja na europskim skijalištima u pravilu traje do 6. siječnja. Aranžmani su tada osjetno skuplji, što će zasigurno uzrokovati i manji broj skijaša koji će naredne sezone na skijanje u tom, tzv. hrvatskom tjednu.

Što konkretno ova odluka znači za prosječnu četveročlanu obitelj, doznali smo kontaktirajući hrvatske turističke agencije. Odlazak na skijanje će obitelji morati planirati u tjednu od 2. do 9. siječnja, što u Italiji znači barem četiri dana visoke sezone. To donosi i do 100% više cijene smještaja te do 20 % više cijene skijaških karata. Cijena prosječnog četverokrevetnog apartmana tako će narasti sa 3.000-6.000 kn na prosječnih 6.000-12.000 kn. Treba uračunati i činjenicu da će osim samih financijskih problema biti i poteškoća sa zakupom smještajnih kapaciteta budući da u najelitnijem terminu hrvatske agencije neće moći računati na potreban broj smještajnih jedinica.

Teško se oteti dojmu da se uz malo promišljanja moglo "doskočiti" ovom problemu te omogućiti obiteljima odlazak na skijanje u povoljnijim terminima, pogotovo sada kada se broji svaka kuna. Ili je cilj bio, u jeku "kupujmo hrvatsko" akcije, potaknuti ostanak na hrvatskim skijalištima?

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173454
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr