24.11.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: Tanja Poutiainen, arhiva Skijanje.hr  

T. Poutiainen: "3. mjesto Levija poput pobjede"

Kratki razgovor s trenutno vodećom skijašicom FIS Svjetskog kupa, a kojeg je Ski2b.com portal odradio uoči Tanjinog odlaska put Sjeverne Amerike.

Pozdrav, Tanja. I isprva iskrene čestitke na do sada najboljem startu u sezonu! Pobjeda u Soeldenu i treće mjesto u Leviju - iznimno uspješan start, kakvi su dojmovi?
Hvala lijepa na čestitkama. Naravno da sam iznimno sretna svojim startom u aktualnu skijašku sezonu. Pokazuje mi da sam jaka u obje tehničke discipline, i da su ljetni treninzi iznova bili odlično pogođeni. Očito smo radili upravo na pravim stvarima tijekom ljeta.

-.-Skijanje.hr-.-Svatko ti je mogao na licu pročitati koliko si bila sretna kada si u Leviju dosegnula završno treće mjesto. Što se događalo poslije? Jesi li plasman na pobjednički podij proslavila s obitelji, prijateljima?
Mislim da je savršeno jasno kako svaki sportaš sebi najbolje rezultate želi upravo na utrkama pred domaćom publikom. Na utrci je bilo puno mojih prijatelja. A budući da od 2004. godine u Leviju nisam bila na pobjedničkom podiju, za mene je ovo treće mjesto bilo baš poput pobjede. Ništa, poslije sam s prijateljima otišla na jednu lijepu večeru, i svi smo se toga dana sasvim ugodno zabavili.

Osjetila sam veliko olakšanje kada je utrka završila. Jer koliko si god želiš dobar rezultat pred svojim ljudima, ljudima od kojih ti gotovo svaki pojedinačno uoči utrke prilazi uz želje za puno sreće, toliko se pred domaćim navijačima još više teško distancirati od okoline, i mentalno se koncetrirati samo na utrku.

Nazad na aktualnu sezonu. Vlasnica si crvenog startnog broja u veleslalomu. A i u slalomu očito možeš sasvim blizu pobjede. Zanimljivo je stoga možda pitanje na koju ćeš od ove dvije discipline staviti snažniji fokus u želji za dosezanjem olimpijske medalje na ZOI u Vancouveru 2010.?
Pokušavam, i pokušavat ću, biti jednako dobra u obje discipline. Potpuno mi je svejedno koja će mi od ovih disciplina donijeti u konačnici velike uspjehe. Iako se toplo nadam - obje.

Razmišljaš li o velikom Kristalnom globusu ukupne pobjednice FIS Svjetskog kupa?
Iskreno rečeno, zapravo baš i ne. Lijepo je biti na vrhu ukupnog poretka Svj. kupa, no ja jako dobro znam da će se sve promijeniti kada krenu utrke u brzim disciplinama. Moj je fokus ipak na malim Kristalnim globusima u veleslalomu i slalomu.

-.-Skijanje.hr-.-Nisi li možda malo prerano odmah u vrhunskoj skijaškoj formi?
Ne, mislim da ne. Ja i moj tim, kada radimo ljeti, napravimo baš sve da me spremimo za dugu i napornu skijašku sezonu. Moram se samo koncetrirati na utrku po utrku, odrađivati kvalitetno treninge, i kvaliteno se odmarati kada god to mogu. I sve će biti u redu.

I na kraju još jedan pogled u budućnost - što ćeš raditi navečer 24. veljače 2010.?
Ako me um kvalitetno služi, tada će iza mene biti moja prva utrka na ZOI u Vancouveru. Toplo se nadam da ću sa šampanjcem u ruci nazdravljati odličnom rezultatu. A potom rano leći u krevet. Jer me za dva dana čeka i moja druga jednako važna utrka. :-)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 295127
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr