19.02.2011.      

Autor: Željko Ivnik

Photo: Željko Ivnik (GAP 2011)

 

Jelušić: "I dalje trend zaostatka od 3 sekunde"

Prva vožnja ženskog slaloma na SP-u u Garmischu nije ponudila neočekivani triler. Natjecateljice koje i inače tijekom Svjetskog kupa kroje skijaški scenarij i danas su sročile „predvidivu“ fabulu.

Simpatična Finkinja Tanja Poutiainen svakako ima razloga za zadovoljstvo nakon prvog laufa zbog trenutno drugog mjesta.

"Nakon dva postolja na svjetskim prvenstvima kada sam ostala na korak do najviše stepenice, smatram da je konačno stigao dan naplate. Druga će vožnja zbog neravnina  biti fizički zahtjevnija te podređena trenutno vodećoj Marlies Schild jer  stazu postavlja austrijski trener. No to u konačnici ne mora značiti ništa. Navikla sam nastupati u svim uvjetima, a staza po tvrdoći nalik današnjoj, u potpunosti mi odgovara. Idem punom snagom do cilja."

Austrijanka Kathrin Zettel na trećoj poziciji na korak je do osvajanja svoje prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Željko IvnikGarmisch-.--.-Kathrin Zettel, GAP 2011

"Ove godine imam slalomsku konstantu iako mi pobjednička postolja uporno bježe. Što se tiče današnje prve vožnje nakon prvih 15ak vrata na kojima sam imala problema uspjela sam uhvatiti ritam.  Sve je drugo bilo dobro i veselim se drugom nastupu."

Njena sunarodnjakinja Nicole Hosp  koja je u prethodne dvije sezone muku mučila s ozljedama, nakon prve vožnje nalazi se na sedmom mjestu.

Željko IvnikGarmisch-.--.-Nicole Hosp, GAP 2011

"Generalno gledano  imala sam problema na stazi u njenom prvom dijelu. Stoga svojoj vožnjom ne mogu biti u potpunosti sretna.  Ono što je najvažnije moja je koljeno trenutno dobro. Želja mi je baš poput superkombinacije i super G-ja odraditi dobru vožnju i vjerujem da ću u tome uspijeti."

Iako je uoči starta hrvatske predstavnice Ane Jelušić zasjalo sunce u oblačnom Garmischu, ona je bila smrknuta po ulasku u cilj zbog na kraju 24. vremena prve vožnje.

Željko IvnikGarmisch-.--.-Ana Jelušić, GAP 2011

"Nastavljam nepopularan trend ove sezone ulaska u cilj sa zaostatkom većim od dvije pa čak i tri sekunde. Takvo skijanje nikako nije dobro. Nakon prve prijelomnice dobro sam uzela vrata, ali u nastavku sam jače „uštopala“ u nekoliko navrata.  Činjenica da vende nisam kvalitetno riješila, relativno visok startni broj kao i nešto mekša staza nude vam objašnjenje mog trenutnog plasmana."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 267188
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr