15.01.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

U Sloveniji malo svježeg snijega. Zahlađenja još nema.

Vrijeme je sad već ušlo u nevjerojatnu konstantu. Gotovo šest tjedana izrazito toplog vremena za ovaj dio godine nije nešto na što smo navikli.

Izuzev manje varijacije u temperaturama te poneki milimetar snijega koji je pao samo u najvišem gorju, veće ili manje kišne ciklone zahvaćaju naše predjele još od početka prosinca. Sve to rezultiralo je iznimno dugotrajnom južinom te vlažnim i vrlo toplim vremenom za ovaj dio godine. Neke najave govore da bi od sredine sljedećeg tjedna trebao krenuti prodor hladnijeg zraka sa sjevera, no dok to ne vidimo - ne vjerujemo. 

Hrvatska skijališta spavaju zimski… odnosno jesenski san. Ulazimo u drugu polovinu siječnja, a temperature se drže pozitivnih vrijednosti kao da smo u prvoj polovini listopada, a ne u srcu zime. Ipak, i u takvim okolnostima jučer i prekjučer je palo ponešto snijega, prvenstveno na višim slovenskim skijalištima. Tako je Krvavec jutros izmjerio 15 cm svježeg snijega, dok je na Vogelu palo oko 25 cm snijega. Ostala slovenska skijališta pišu ružne priče. Cerkno je ostalo na “flekama” snijega, Golte održavaju “bijele tepihe”, dok Pohorje i Kranjska Gora muku muče s malom nadmorskom visinom i neumornom južinom. 

U Austriji je situacija nešto bolja. Obližnji Nassfeld mjeri preko 250 cm snijega, a svježi snijeg padao je još noćas te je danas skijašima i borderima ponudio pravi gušt na netaknutom snijegu. Slična situacija je i na drugim koruškim skijalištima, ali iznad visine od 1500 ili čak 1800 mnv. 

Za Hrvatsku je za naredne dane ponovo prognozirana kiša i južina. Većini ne preostaje drugo no čekanje boljeg vremena, a oni koji si mogu priuštiti svakako neka potraže dio zimskog ugođaja na većim nadmorskim visinama… po mogućnosti u Alpama. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 288027
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr