Skijanje.hr

09.09.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Voštani Hermann Maier u bečkom Madame Tussauds

Herminator dobio dvojnika u muzeju voštanih figura.

U bečkom muzeju voštanih figura Madame Tussauds jučer je svečano otkrivena figura jednog od najvećih austrijskih, ali i svjetskih skijaša. Pred novinarima je plašt sa svog voštanog dvojnika skinuo Hermann Maier koji je i sam bio iznenađen koliko je dobro "pogođen".

"Vrlo, vrlo uspješno", komentirao je izgled figure. "Čudan je ovo osjećaj, stajati pokraj tako realistične kopije. O nečemu ovakvom sam obično čitao u novinama!"

Maier je prikazan nasmiješen, u izdanju sa Svjetskog prvenstva 2007. u Areu. Bilo je to pred kraj Herminatorove karijere kada mu je osmijeh znao zatitrati češće nego početkom 2000-ih kada ga pamtimo kamenog lica. Za izradu figure je trebalo nekoliko mjeseci, a Maieru su stručnjaci iz centrale ovog engleskog lanca muzeja uzeli 500-injak mjera tijela u rujnu 2010. Hermann Maier je drugi austrijski skijaš čija je figura izložena u bečkom muzeju, a prije njega je tu čast dobila Renate Götschl.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4525783
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr