Skijanje.hr

12.10.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Kjetil Andre Aamodt  

Wiberg i Aamodt za FIS prate razvoj ski opreme

FIS osnovao savjetodavno radno tijelo koje će pratiti razvoj opreme za alpsko skijanje i utjecaj na sigurnost skijaša.

Svjetska skijaška federacija (FIS) je osnovala radno tijelo čija će zadaća biti pratiti razvoj opreme za alpsko skijanje; razvoj koji ima direktan utjecaj na budućnost natjecateljskog skijanja. Radno će tijelo biti savjetodavno-inicijativnog karaktera, a pomagat će FIS-u u donošenju novih smjernica i odluka vezanih uz uporabu opreme u natjecateljskom skijanju.

Tijelo je sastavljeno od stručnjaka raznih profila, od bivših natjecatelja do znanstvenika pa se u njemu tako nalaze Pernilla Wiberg, Kjetil Andre Aamodt, Marco Büchel, Karl Freshner, Charly Weibel i Toni Giger. Posebnu će pozornost ova skupina usmjeriti k utjecaju opreme na sigurnost natjecateljskog skijanja.

Uska se suradnja najavljuje s FIS-ovim Programom za praćenje ozljeda, skupinom osnovanom prije četiri godine koja statistički prati pojavu ozljeda u natjecanjima pod FIS-ovom kapom. Bernhard Russi, bivši natjecatelj i predsjednik FIS-ovog Alpskog komiteta je izrazio zadovoljstvo ustrojavanjem novog radnog tijela: "Drago nam je što će ova nova grupa sudjelovati u radu na razvoju našeg sporta, posebno na pitanjima opreme i sigurnosti. To je idealan spoj znanosti i prakse i sigurno će biti vrijedan izvor novih ideja i savjeta."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3212984
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr