07.04.2010.      

Photo: Arhiva Skijanje.hr  

Zagreb - Celje ipak na Sljemenu!

Tradicionalni 75. skijaški dvoboj gradova Zagreba i Celja održat će se u nedjelju 11.4.2010., s početkom od 9.30 h na Sljemenu.

Unatoč toplom vremenu, i činjenici da je "Crveni spust" zatvoren za skijanje od 23.03.2010., Zagrebački skijaški savez će s vrijednim djelatnicima sportskih Žičara Sljeme i ekipom za natjecanje predvođenom Gordanom Tomšićem i Mihajlom Dimom uspjeti pripremiti stazu za natjecanje.

Veleslalom će postaviti trofejni hrvatski trener Ante Kostelić. A prema propozicijama natjecanja, skijaši će biti podijeljeni u 19 natjecateljskih kategorija. I to od najmlađih cicibana i cicibanki (mlađih od 11 godina), pa sve do veterana (stariji od 71 godine).

Pobjednik natjecanja bit će ona ekipa koja će imati više osvojenih prvih mjesta po kategorijama.

Izbornik reprezentacije Zagreba, Vladimir Mihaljević, i njegov zamjenik Marko Gobec, okupili su više od 100 skijaša-natjecatelja koji su u posljednjih 60 godina obilježili hrvatsko skijanje.

Tako će reprezentaciju Zagreba predvoditi Janica i Ivica Kostelić, a uz njih u ekipi će biti i Natko Zrnčić-Dim, Sofija Novoselić, Vedran Pavlek, Tamara i Filip Zubčić, Davor Senci, Nenad Dančuo, Dag Modrić, Stanislav Markulin, Nikola Jurković, Zrinka Kadrnka-Šilhard, Martina Zubunđija-Božić, Maja i Gizela Senci, Lela Mesarić, i mnogi drugi.

Prošlogodišnji dvoboj dobili su Celjani predvođeni slovenskim alpskim reprezentativcem Bernardom Vajdičem te nekadašnjim glavnim trenerom Ivice Kostelića, Vincencijem "Cenom" Jovanom.

Dvoboj Zagreba i Celja odvija se još od 20. siječnja 1935. godine, i najstariji je, podsjećamo, skijaški dvoboj gradova na svijetu!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 125361
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr