29.11.2005.      

Autor: Goran Razić 

Zastoj gondole za vrijeme utrke Svjetskog kupa

Kako događanja oko nedjeljne utrke superveleslaloma ne bi prošla glatko i bez problema pobrinula se gondola na kanadskom skijalištu Lake Louise. Pred sam kraj utrke gondola je otkazala poslušnost i agonija je mogla početi.

Ukupno šest sati trebalo je djelatnicima skijališta kako bi izvukli i posljednjeg skijaša iz zastale gondole, u kojoj se u tom trenutku zateklo oko 60 skijaša i boardera. Uzaludni pokušaji odgovornih da ponovno pokrenu gondolu i time na najbezbolniji način spase zatečene ljude, doveli su do toga da su na kraju bili primorani evakuirati jednu po jednu osobu.

Prema dostupnim informacijama, zadnja osoba je izvučena oko 21h čime je akcija već duboko zakoračila u noć i u temperature daleko ispod nule. Na sreću, posljedica nije bilo, a uzroci kvara još se istražuju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298253
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr