26.09.2005.      

Autor: Elinka Barišić 

Platak spreman za novu sezonu

Platak sezonu 2005/2006 dočekuje u starom izdanju, no ipak s ponešto novina.

Kako doznajemo od "Žičara Platak" i ovo ljeto marljivo se radilo. Cesta za Platak je tako dobila još 1 km novoga asfalta, što će zasigurno obradovati vlasnike limenih ljubimaca. Podsjetimo samo da je unatrag nekoliko godina osam-kilometarska brdska cesta do Platka bila u iznimno lošem stanju, a radovima prošle i ove godine sada je gotovo u potpunosti sanirana.

Još jedan problem koji je zahtijevao sanaciju je bilo i prokišnjavanje krova u "velikom" domu, domu Platak. Dom od ovog ljeta ima potpuno novi krov, te će novu sezonu dočekati suhih soba.

Najmlađe skijaše, te one koji se tek spremaju stati na skije obradovat će informacija da je "Baby lift" produžen, proširen, izravnan te mu je povećan kapacitet.

One malo starije i iskusnije, koji po prvi puta od prošle zime mogu uživati u noćnom skijanju, ove godine će dočekati povećan broj reflektora na stazi, a osvijetlit će se i dio parkinga, te prilazni put od parkinga do Radeševa.

S obzirom da se od ove sezone Platak vraća i u natjecateljske vode (2. travnja će biti održan FIS "Jadranski slalom") u razradi je projekt "Radeševo 2" koji se sastoji u niveliranju i produljenju staze "Radeševo 2" (desno od sjedežnice gledano prema vrhu), postavljanju instalacija za umjetni snijeg, izgradnji još jednog umjetnog jezera, te nabavci još jednog stroja za uređenje staze. Inicijatori ove hvalevrijedne akcije su uz i "Žičare Platak" i Hrvatski skijaški savez te investitori Općina Čavle, Grad Rijeka, Županija Primorsko-Goranska, te Žičare Platak. Dok su spomenute općine i tvrtka u čijoj je koncesiji Platak dale usmenu suglasnost da će svoj dio isfinancirati, još se čeka suglasnost županije.

U novu sezonu Platak očigledno ulazi u potpunosti spreman. Ostaje nam još samo nadati se da cijene karata neće drastično poskupjeti. O tome više kada budu formirane i objavljene, a što se očekuje kroz petnaestak dana.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 207455
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr