14.07.2007.      

Autor: Matija Kralj 

ZOI 2010. - radovi na stazama za alp. skijanje

Na poznatom skijalištu Whistler Mountain, a koje će u sklopu Zimskih olimpijskih igara Vancouver 2010. ugostiti ukupno 10 borbi za odličja u alpskom skijanju, u tijeku su ozbiljni radovi na stazama.

Radovi obuhvaćaju "Dave Murray" spust, stazu planiranu za olimpijska natjecanja skijaša, ali i "Franz's Run" stazu, na kojoj bi u borbu za olimpijske medalje 2010. krenuti trebale skijašice.

Na stazama se trenutno provodi modeliranje koje bi zadovoljilo visoke standarde kakve zahtijevaju olimpijska natjecanja, a unaprijeđuje se i sustav umjetnog zasnježivanja staza.

Ovoga ljeta proširena i iznivelirana trebala bi biti i ciljna arena budući da se, po uzoru na švedski Are, najnovijim radovima želi dobiti jedna zajednička, "ulijevajuća" ciljna arena za sve muške i ženske utrke (obje glavne staze, nap.a.). A u planu izgradnje su i prijelaz za "žensku" te tunel ispod "muške" staze.

"Unatoč velikim količinama snijega koje smo imali u prošloj sezoni, svi projekti na kojima trenutno radimo terminski su ispred prošle godine zacrtanog plana. Imamo sve potrebne konstrukcijske i okolišne dozvole, tako da smo puni vjere kako ćemo sav posao uspjeti završiti, prema planovima, do kraja listopada, a svakako na vrijeme uoči utrka FIS Svjetskog kupa, koje ugošćujemo krajem veljače 2008.", izjava je Petea Bosingera, sportskog managera zaduženog za segment alpskog skijanja unutar VANOC-a, Organizacijskog odbora ZOI 2010. u Vancouveru.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 482767
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr