16.06.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: Arhiva Zoom Agence  

Ozbiljni zdravstveni problemi za Carla Janku?

Švicarska senzacija prošle sezone žrtva za sada neobjašnjive pojave pretjeranog umora.

Prošlosezonski pobjednik dviju utrka FIS Svjetskog kupa te aktualni veleslalomski prvak svijeta, tek 22-godišnji Švicarac Carlo Janka, ozbiljne zdravstvene probleme osjetio je za vrijeme kondicijskih treninga na Mallorci.

Simptomi neodoljivo podsjećaju na početak priče s Nikom Fleiss te bi mogli upućivati čak i na dijagnozu opasnog sindroma kroničnog umora. Kod Janke nije prisutna nikakva bol, niti se on općenito zdravstveno osjeća loše. No - i kod najmanjeg fizičkog napora kod njega se jednostavno javlja potpuno neprirodno visoka količina umora.

Radi li se uistinu o ovakvom crnom scenariju, koji je i našu Niku mučio sve kroz nekoliko sezona, tek preostaje za vidjeti, i to nakon što stručnjaci i analize uzoraka kažu svoju posljednju riječ.

No potvrde li se dijagnoze, i bude li mladi Švicarac uistinu prisiljen na dužu borbu s bolešću te samim time i bitno zaustavljen na svojem senzacionalno uspješnom razvojnom skijaškom putu, bit će to već sada uistinu velika šteta i gubitak za muško natjecateljsko skijanje u cijelini.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 486844
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr