SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

26.04.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Za 1. maj u Italiji Cervinia, Cortina, Livigno i Passo Tonale

Prvomajski praznici se mogu provesti na talijanskom snijegu gdje nekolicina skijališta još uvijek radi.

Prvomajske praznike moguće je provesti na snijegu na nekolicini otvorenih talijanskih skijališta. Otvorena će biti Cervinia koja se većinom oslanja na ledenjačke staze vezanog Zermatta. Tamo je trenutačno 180 cm snijega, a otvorenih je 150 km skijaških staza.

Nešto bliže bit će otvorena Cortina d'Ampezzo sa solidnih 25 km staza na predjelu Faloria. Debljina snježnog pokrivača je oko 70 cm. U pogonu je i ledenjačko skijalište Passo Tonale (naslovna) gdje broje preko 3 m snijega, a otvorenih će biti oko 5,5 km staza. Do 1. svibnja će biti otvoren i Livigno s preko 2 m snijega i otvorenih 100 km staza.

Val Senales trenutačno nije otvoren, a početak ljetne sezone je planiran za sredinu lipnja. Još jedno ledenjačko skijalište, Passo Stelvio, nije službeno oglasilo početak ljetne sezone.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282911
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr