14.12.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Åre SL (m): Još jednom Hirscher

Završni dio staze danas koban za obojicu hrvatskih reprezentativaca u prvoj vožnji slaloma Svjetskog kupa u Åreu (SWE). Još jedna pobjeda Marcelu Hirscheru (AUT).

Iako je to dosta nezahvalno procjenjivati, Ivica Kostelić sa startnim je brojem 13 na dva prolaza na stazi bio na najboljem putu da osigura poziciju oko 15. mjesta prve vožnje (drugi prolaz +1.13 sek.). No iznenadni gubitak ravnoteže, s previše prednjim položajem na skijama, u konačnici je rezultirao padom na bok i odustajanjem. Dok je Filip Zubčić, sa startnim brojem 52, na oba prolaza držao vremena dostatna za plasman u drugu vožnju (+ 1.21 sek. na drugom prolazu), ali i on je u završnom dijelu vožnje "odsklizao" na bok, vraćao se te ciljem prošao sa zaostatkom od 5.63 sek. u odnosu na najbrže vrijeme.

Najbrže vrijeme prve vožnje ostvario je Felix Neureuther (GER) s 50.27 i 0.25 sek. prednosti u odnosu na Marcela Hirschera (AUT) te 0.44 sek. prednosti u odnosu na Teda Ligetyja (USA). A druga vožnja utrke donijela je potom vrlo zanimljiv rasplet. Završiti je nisu uspjeli, naime, niti trećeplasirani prve vožnje Ligety, niti četvrtoplasirani Mario Matt (AUT). S pete pozicije prve vožnje do prvog slalomskog plasmana na podij na utrkama Svjetskog kupa stigao je 30-godišnji Aleksander Horošilov (RUS). Dok su Hirscher i Neureuther zamijenili pozicije, te Austrijanac upisuje i svoju 26. pobjedu na utrkama Svjetskog kupa.

Marcel Hirscher nakon Årea je i ponovno vodeći skijaš i ukupnog i slalomskog poretka Svjetskog kupa. Nakon Årea skijaši sada odlaze put danas ipak potvrđene Val Gardene (ITA), gdje ih očekuju brze discipline. Slijedeći klasični slalom, posljednji uoči onoga na Sljemenu, uslijediti bi trebao 22.12. u Madonni di Campiglio (ITA).

Završni poredak prve 10-orice utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 1:40.37
2. NEUREUTHER Felix (GER) +0.10
3. HOROŠILOV Aleksander (RUS) +0.15
4. HARGIN Mattias (SWE) +0.52
5. BAECK Axel (SWE) +0.82
6. LINDH Calle (SWE) +1.13
7. DOPFER Fritz (GER) +1.16
8. BYGGMARK Jens (SWE) +1.24
9. LYSDAHL Espen (NOR) +1.40
10. THALER Patrick (ITA) +1.49
...
54. ZUBČIĆ Filip (CRO) +5.63 (nakon prve vožnje)
KOSTELIĆ Ivica (CRO) - bez završetka prve slalomske vožnje

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 295860
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr