25.02.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Goran Razić

 

Are, SK (ž): Riesch s uvjerljive dvije vožnje

Maria Riesch dohvatila je prvu superkombinacijsku pobjedu u ovoj sezoni te petu ukupno. Lindsey Vonn, iako vodeća nakon Super G-ja, danas nije bila ozbiljnija konkurencija u konačnom poretku

100 novih superkombinacijskih bodova ide u Njemačku. Maria Riesch, druga nakon kombinacijskog superveleslaloma te s trećim vremenom slaloma, ukupno je s 40 stotinki sekunde zasjela na prvo mjesto na današnjoj utrci. 

Tek 16 stotinki je u superveleslalomu bila brža Lindsey Vonn, no u slalomu je ipak pokazala kako trenutnom slalomskom formom ne može konkurirati za pobjedničko postolje. U konačnici Vonn je završila na šestom mjestu. 

Uz rame pobjednice danas se stala ponovo odlična Tina Maze. Srebrna kombinatorka s netom završenog Svjetskog prvenstva u Garmischu tako je još jednom dohvatila drugo mjesto. Ovoga puta i vrijednih 80 bodova. Maze je za Riesch zaostala 40 stotinki sekunde, nakon što je danas odvezla najbržu slalomsku vožnju. 

-.-Goran Razić-.-
Na treće mjesto plasirala se Austrijanka Elisabeth Goergl. Iako joj tehničke discipline ne predstavljaju prvi izbor, iskusna Austrijanka je s vrlo dobrom superveleslalomskom vožnjom stekla dovoljnu prednost nakon čega je i osmo vrijeme slaloma bilo dovoljno za podij. 

Valja spomenuti i danas solidnu Anju Paerson koja se, na žalost, ipak nije uspjela popesti na domaći pobjednički podij, završivši na četvrtom mjestu. Isto tako, Michaela Kirchgasser je napravila lijepi pomak u odnosu na prvu vožnju. Ona je, naime, nakon superveleslaloma bila 14., da bi u konačnici zauzela zadovoljavajuće peto mjesto. 

Sutra u 10:30 je na rasporedu spust. 

Rezultati prvih 10 skijašica

1. RIESCH Maria (GER) 1:59.60
2. MAZE Tina (SLO) +0.40
3. GOERGL Elisabeth (AUT) +0.66
4. PAERSON Anja (SWE) +0.68
5. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.10
6. VONN Lindsey (USA) +1.16
7. HOSP Nicole (AUT) +1.51
8. MANCUSO Julia (USA) +1.54
9. FENNINGER Anna (AUT) +2.11
10. CURTONI Elena (ITA) +2.37

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 232230
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr