NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.03.2015.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: FIS Social

 

Are, SL (ž): Ponovio se Maribor

Pobjednica slaloma u Areu Mikaela Shiffrin ispred Veronike Velez Zuzulove i Šarke Strachove – podij identičan onome u Mariboru prije tri tjedna.

Snažan déjà vu osjećaj po završetku današnjeg slaloma u Areu za skijašice. Pobjedu je odnijela Mikaela Shiffrin ispred Veronike Velez Zuzulove na drugom i Šarke Strachove na trećem mjestu. Pogledamo li pobjednički podij s posljednjeg odvoženog slaloma u Mariboru otprije tri tjedna – slika izgleda identično, spomenuti je trojac ponovio svoj uspjeh.

Raspored u utrci su dobrim dijelom odredila predzadnja vrata na stazi na kojima su se mnoge skijašice u drugoj vožnji "poskliznule". Ne i Shiffrin koja je suvereno obranila prvu poziciju iz prve vožnje. Maestralno je odvezla i Slovakinja, no ne dovoljno da ozbiljnije zaprijeti Amerikanki koja utrku prije kraja slalomske sezone ima 90 bodova prednosti ispred Fride Hansdotter.

U ukupnom poretku malo dobrih vijesti za navijače Tine Maze. Slovenka je danas završila (tek) 16., daleko od ozbiljnijih bodova kojima bi nadoknadila zaostatak za Annom Fenninger u borbi za Veliki kristalni globus. Austrijanka danas nije nastupila, ali svejedno na završnicu u Meribel putuje s 30 bodova "viška". Bit će to dramatičan obračun u posljednje četiri utrke sezone za skijašice.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 1:44.56
2. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) +1.41
3. STRACHOVA Sarka (CZE) +2.15
4. NOENS Nastasia (FRA) +2.24
5. GAGNON Marie-Michele (CAN) +2.30
6. HANSDOTTER Frida (SWE) +2.54
7. HOLDENER Wendy (SUI) +2.58
8. THALMANN Carmen (AUT) +2.93
9. SWENN-LARSSON Anna (SWE) +3.02
9. SCHILD Bernadette (AUT) +3.02

Cjeloviti rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299177
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr