08.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Åre SL (ž): Shiffrin i Šveđanke

Mikaela Shiffrin (USA) novom je pobjedom osigurala drugi mali Kristalni globus karijere u slalomu. Tri Šveđanke odmah do nje u plasmanu.

Utrku koja je po pitanju vremenskih prilika imala gotovo sve, od mirnog vremena do snažnog snijega uoči utrke i tijekom dijela druge vožnje, odradile su danas najbolje skijašice svijeta "debelo" u manje od 24 sata od završetka jučerašnjeg veleslaloma. A na najuvjerljiviji mogući način, prvim vremenom prve vožnje te najbržim zbrojenim vremenom na kraju do nove je pobjede i opet stigla Mikaela Shiffrin.

52.99 bilo je vrijeme Shiffrin u prvoj vožnji. Uz 0.66 sek. prednosti u odnosu na Fridu Hansdotter (SWE) te 0.80 sek. prednosti u odnosu na Mariu Pietilä-Holmner (SWE). Tri Šveđanke u najboljih pet prve vožnje na domaćem snijegu u Åreu kompletirala je još na petom mjestu i Anna Swenn-Larsson, dok se na četvrto mjesto pozicionirala Marie-Michele Gagnon (CAN).

U drugoj vožnji Gagnon griješi i odustaje sredinom staze uslijed "gaženja" jednih slalomskih vratiju. U toj drugoj vožnji griješi i odustaje i Marlies Schild (AUT), nakon prve vožnje sedma. Maria Höfl-Riesch (GER) u obje vožnje vrlo oprezna s očitom mišlju samo na veliki Globus - na kraju ipak u prvoj vožnji šesta, na kraju utrke sedma, no uz čak 3.26 sek. (!) zaostatka za vremenom Shiffrin. Dostatno za 29 bodova prednosti u odnosu na Fenninger uoči odlaska u Lenzerheide.

Pietilä-Holmner, Swenn-Larsson te Hansdotter na kraju redom iza Mikaele Shiffrin, najbliže Pietilä-Holmner uz svega 0.60 sek. zaostatka. Peto mjesto Nastasiji Noens (FRA), već uz 2.97 sek. zaostatka za Shiffrin.

U slalomskom poretku Svjetskog kupa Shiffrin uoči Lenzerheidea u odnosu na i dalje drugu Hansdotter ima nedostižnih 130 bodova prednosti.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 1:50.66
2. PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) +0.60
3. SWENN-LARSSON Anna (SWE) +1.50
4. HANSDOTTER Frida (SWE) +1.90
5. NOENS Nastasia (FRA) +2.97
6. STRACHOVA Šarka (CZE) +3.11
7. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +3.26
8. ZETTEL Kathrin (AUT) +3.28
9. MAZE Tina (SLO) +3.53
10. SCHILD Bernadette (AUT) +3.66

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 265090
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr