06.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Åre, VSL (ž): Peto slavlje Fenninger

Anna Fenninger (AUT) stigla je danas u Åreu do svoje pete veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu. Marmottan druga, Brem i Gut podijelile treće mjesto.

Prvo smo saznali da je Anna Fenninger osobito opasna ako se veleslalomi Svjetskog kupa voze na tlu Austrije. A od danas možemo zaključiti i kako Fenninger jednostavno voli u veleslalomu pobjeđivati i u ožujku. Nakon što je, naime, svoju jedinu ne-austrijsku veleslalomsku pobjedu Svjetskog kupa ostvarila baš u ožujku prošle godine u Ofterschwangu (GER), sjajna Austrijanka danas najbrža i na prvom od dva veleslaloma Årea. Iako - nekako se mora priznati uz obilatu pomoć olimpijske pobjednice iz Slovenije Tine Maze.

Vodila je Maze nakon prve vožnje uz solidnih 0.47 sek. prednosti u odnosu na drugu Nadiu Fanchini (ITA) te 0.65 sek. prednosti u odnosu na Laru Gut (SUI). Fanchini je sjajno išla i u drugoj vožnji, maksimalno agresivno "na rubu" sve dok nije otišla na bok i "prosula" sve dobro što je gradila kroz jednu i pol vožnju. Tako da je Maze u konačnici, posljednja sa starta u drugoj vožnji, krenula uz čak 0.88 sek. prednosti u odnosu na vodeću Fenninger. Bez maksimalno kvalitetnog ritma - nastup za tek 25. vrijeme druge vožnje. I konačno peto mjesto na utrci uz 0.64 sek. zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme.

Slično poput Andree Fischbacher u Crans Montani, i Eva-Maria Brem (AUT) danas je očito imala nešto posebno za dokazati trenerima koji je nisu poveli put Sočija. 12. vrijeme prve vožnje i prvo vrijeme druge vožnje za njen prvi pobjednički podij karijere u Svjetskom kupu i podjelu te pozicije s već i nakon prve vožnje trećom Larom Gut. Drugo mjesto na utrci danas, uz također prvi plasman na pobjednički podij na nekoj od utrka Svjetskog kupa, za 25-godišnju Francuskinju Anemone Marmottan, uz osmo vrijeme prve i peto vrijeme druge vožnje.

Domaći dvojac do danas vodećih u veleslalomu Jessica Lindell-Vikarby i Maria Pietilae-Holmner na utrci sa šestim odnosno osmim mjestom. Maria Höfl-Riesch (GER) uz svega 10 bodova i prednost o odnosu na Fenninger u ukupnom poretku Svjetskog kupa smanjena je na samo 67 bodova!

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:26.39
2. MARMOTTAN Anemone (FRA) +0.21
3. BREM Eva-Maria (AUT) +0.39
3. GUT Lara (SUI) +0.39
5. MAZE Tina (SLO) +0.64
6. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) +0.82
7. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.96
8. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +0.98
9. BRIGNONE Federica (ITA) +1.05
10. MOELGG Manuela (ITA) +1.27

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 259691
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr