NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: World Cup Are

 

Are VSL (ž) - najava utrke

U sklopu dvodnevnog programa natjecanja u tehničkim disciplinama skijašice danas u švedskom Areu voze veleslalom Svjetskog kupa.

Hoće li Tina Maze i do pet pobjeda nakon petog veleslaloma aktualne sezone FIS Svjetskog kupa kod skijašica? Središnje je to pitanje za sada u ovoj disciplini bodovno savršene Slovenke uoči današnjeg nastupa u Areu.

Nakon objave stanke za Lindsey Vonn (USA), Maze se u dva dana Area otvara sjajna mogućnost da se dodatno 'odlijepi' i u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Iako - to je mogućnost da se dodatno odlijepi od Vonn. Ne nužno i od trenutno drugoplasirane Marie Höfl-Riesch (GER) te pogotovo ne previše nužno od trećeplasirane Kathrin Zettel (AUT), na trima od četiriju veleslaloma svoje stalne pratiteljice na drugoj poziciji završnog plasmana utrke. Maze uoči Area ima bod manje od 800 bodova. Höfl-Riesch je na 468, a Zettel na 440 bodova.

Sama utrka zakazana je u noćnom terminu, sa startom prve vožnje od 16:00 te druge vožnje od 19:00 h. Za postavku prve vožnje zadužen je trener iz tima Tine Maze, Livio Magoni. Herbert Renoth, njemački trener, zadužen je za postavku druge vožnje.

Za sam start utrke sveukupno su prijavljene 54 skijašice iz 15 zemalja svijeta. Sa startnim brojevima 1 do 3 utrku će otvoriti austrijski trojac Anna Fenninger - Elisabeth Görgl - Kathrin Zettel. A za njima će niz stazu Irene Curtoni (ITA), Viktoria Rebensburg (GER) pa Tina Maze i Tessa Worley (FRA). Utrku propušta mlada Talijanka Federica Brignone, koja se pred koji dan podvrgnula manjem operativnom zahvatu.

Utrka se vozi na "Olympia" stazi sa startom na 812, ciljem na 396 mnv, sve uz vertikalni pad od 416 metara. Izravni TV prijenos utrke potrebno je potražiti samo na stranim TV postajama. Veleslalom Svjetskog kupa održan u ožujku ove godine u svoju je korist, inače, odlučila Lindsey Vonn. Brignone je tada bila druga, a Worley treća. Tina Maze na veleslalomu Area slavila je jednom, u ožujku 2009. godine. Dok je u prosincu iste godine upisala i jedno drugo mjesto.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 267180
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr