20.04.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Austrijanci "pumpaju" 20 mil. eura u skijaše

20 milijuna eura iznosi budžet Austrijskog skijaškog saveza za sljedeću sezonu namijenjen skijašima u alpskim disciplinama.

-.--.-SchroecksnadelNakon za njih razočaravajuće sezone, u kojoj su se "crvenih obraza" vratili iz Vancouvera i sa siromašnim "ulovom" na završnici Svjetskog kupa u Garmischu, Austrijanci su odlučni u vraćanju na staze stare skijaške slave. Najavio je to i predsjednik njihovog skijaškog saveza Peter Schroecksnadel (desno) govoreći o ozbiljnom radu sa skijašima alpincima u narednim sezonama.

Podloga za takav rad bi trebalo u prvom redu biti 20 milijuna eura koje je Austrijski skijaški savez osigurao za financiranje alpskog skijaškog pogona samo u narednoj sezoni. Iako je glavni sponzor Iglo ograničio svoje dotacije, telekom kompanija A1 je bila velikodušna i "pojačala" je svoja izdavanja te Austrijanci neće morati brinuti oko zatvaranja financijske konstrukcije.

-.-Skijanje.hr-.-Kod Austrijanaca je došlo i do zaokreta u razmišljanju o razvoju mladih skijaških nada. Čini se da je odzvonilo all-rounderima poput Benjamina Raicha jer Schroecksnadel najavljuje novu filozofiju koja predmnijeva specijalizaciju, a ne svestranost. Planira se odgojiti nova generacija skijaša specijaliziranih za pojedine discipline, a ukoliko koji od njih bude dokazao mogućnosti za nastupanje u svim disciplinama tek onda će ući u poseban trenažni proces.

Namjera Austrijanaca je jasna – ovime ne žele ponoviti Vancouver kada su ostali bez ijedne medalje u muškoj konkurenciji. Žele vrhunske skijaše u svakoj disciplini; skijaše koji bi trebali zasjati na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu 2013. i godinu dana kasnije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. A uz trenutačne tendencije u Svjetskom kupu gdje se favoriziraju "brzinci", specijalisti za brze discipline lako će moći do i velikog Kristalnog globusa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 386897
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr