20.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Flachau SL (ž): Tris Marlies Schild

I treći slalom sezone pripao Marlies Schild. Druga Maria Hoefl-Riesch, treća Tina Maze.

Marlies Schild (naslovna) je u potpunosti opravdala očekivanja publike koja se natisnula uz Griessenkar stazu u Flachauu i organizatora koji su preuzeli otkazani slalom iz Levija. Najbolje vrijeme prve vožnje Austrijanka je pretvorila u treću pobjedu u isto toliko slaloma ove sezone dokazavši tko je slalomska kraljica.

Schild nije pokleknula pred pritiskom, u drugu je vožnju krenula srčano još povećavajući prednost niz stazu. Donji dio joj je odnio nekoliko stotinki sekunde, no to nimalo nije umanjilo njezin trijumf. Ovo joj je ujedno i jubilarna trideseta slalomska pobjeda u karijeri! Drugo je mjesto pripalo Mariji Hoefl-Riesch koja je povratila slalomsku formu iz koje je ispala u drugoj polovici prošle sezone. Na trećem je mjestu završila "probuđena" Tina Maze (dolje) s prvim podijem sezone. Slovenka je imala drugo vrijeme prve vožnje, no nije ga uspjela obraniti i na kraju utrke.

-.-Goran Razić-.-

Lindsey Vonn se "došuljala" do konačnog osmog mjesta u utrci. Amerikanka je još malo učvrstila svoju vodeću poziciju u ukupnom poretku Svjetskog kupa i pokazala da i u slalomu može do lijepih bodova. Posljednji je put u slalomskom "top 10" društvu na nekoj od utrka Svjetskog kupa bila prije više od godinu dana u Aspenu.

Flachau će sutra ugostiti još jedan slalom, ovaj put za skijaše.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:51.53
2. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +0.46
3. MAZE Tina (SLO) +0.82
4. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.30
5. NOENS Nastasia (FRA) +1.43
6. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.89
7. BORSSEN Therese (SWE) +1.98
8. VONN Lindsey (USA) +2.01
9. GAGNON Marie-Michele (CAN) +2.16
10. MOELGG Manuela (ITA) +2.29

Cjeloviti rezultati, analiza nakon utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290309
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr