02.01.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

SQT Zagreb - izjave skijašica uoči utrke

Svi s nestrpljenjem očekuju sutrašnju utrku na Sljemenu, a pogotovo skijašice. Tina Maze priželjkuje publiku na svojoj strani, dok Tanja Poutiainen govori kako se ovdje osjeća kao kod kuće.

Tina Maze
"Očekujem prije svega svoju dobru izvedbu nalik zadnjim utrkama. Najvažnije mi je da Hrvati navijaju za mene!

Uvjeti su, koliko čujem, ponešto drugačiji od prošle godine zbog relativno visoke temperature. Usprkos i najavljenoj sutrašnjoj kiši - spremna sam na sve. Tekma će biti odlična, a protiv prirode ionako ne možeš."




Kathrin Zettel
"Utrka u Zagrebu je specifična po svom ravnom dijelu gdje morate maksimalno pritisnuti gas i biti brzi.

Pokušat ću dati sve od sebe 'iz sjene', jer ne slovim za favorita, kako bih konačno nakon dva druga mjesta u Zagrebu stala na najvišu stepenicu.




Manuela Moelgg
"Želja mi je moju dobru predstavu iz Lienza sutra preseliti i ovdje. Tada sam odlično kotirala nakon prve vožnje, ali sam kiksala u drugoj.

Sutra priželjkujem penjanje na postolje barem istovjetno prošlogodišnjem trećem mjestu."


Michaela Kirchgasser
"Ove godine nije toliko hladno i, koliko čujem, staza nije toliko tvrda.

Vjerujem da je dobro pripremljena  kako bi sve cure imale jednake izglede. Nadam se da ću skinuti svojevrsno prokletstvo jer na Sljemenu u čak četiri navrata nisam uspjela završiti vožnju. Plasman među prvih deset za mene bi bio uspjeh."




Šarka Zahrobska
"Nakon solidnog starta sezone krenula sam s rezultatskom silaznom putanjom. Bez plasmana sam već u posljednje tri slalomske utrke, međutim, ne predajem se.

Skijam nekako sporo, jer jednostavno još nisam ulovila pravu formu, ali nisam ozlijeđena.  Moj jedini i glavni problem u ovome trenutku isključivo je moja glava (smijeh). Imam još puno sportskih ciljeva koje želim dosegnuti, a motivacije ne nedostaje."

 
Marlies Schild
"Sretna sam da ću ponovno biti dijelom slalomske utrke u Zagrebu. Baš poput ostalih cura dat ću sve od sebe, a realno je za očekivati da ću se u konačnici ponovno naći i na postolju.

Svaka je utrka drugačija, posebna na svoj način, a tako je i ovdje. Upoznata sam s trenutnim toplijim uvjetima i mekšom stazom, koji će naposljetku biti jednaki za sve natjecateljice. Kao i svaki puta do sada na Sljemenu, sutra skijam isključivo svoju utrku."


Tanja Poutiainen
"U Zagrebu se doslovno osjećam kao kod kuće. Poznajem ovu planinu i uistinu je volim, pobjeđivala sam u dva navrata. 

Utrka je odlična, s prekrasnom atmosferom, što me uvijek posebno motivira i ponese. Spremna sam na sve uvjete na stazi, a sutra 'idem na rezultat'."




Maria Pietilae-Holmner
"Čula sam da je toplo, međutim to je identično uvjetima koje inače imamo na treninzima.

Izvući ću najbolje iz sebe. S obzirom da volim konfiguraciju ove staze sutra ću po svojoj prilici napasti rezultat kako bih poboljšala najbolji plasman ostvaren ovdje, peto mjesto."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269585
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr