24.02.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo: Snowboard klub Ogulin (Nissan Mystic Xperience 2011.)

 

Hrvatski freerider na FWT kvalifikacijama

18. i 19.02.2011. održano je peto po redu freeride natjecanje u sklopu FWT kvalifikacija na talijanskom skijalištu Monterosa Gressoney - "Nissan Mystic Xperience 2011". Riječ je o posljednjoj stanici uoči skorašnjeg Freeride Battlea na Kaninu.

Zbog jačine samog natjecanja okupilo se oko 130 ponajboljih freeride skijaša i bordera iz čitave Europe, ali i nekoliko odličnih freeridera iz Amerike, Kanade, Argentine, Novog Zelanda i Rusije.

U petak su se vozile kvalifikacije, gdje je svaki vozač imao samo jednu priliku odvoziti relativno zahtjevnu rutu i tako dobiti naklonost sudaca, koji su odlučivali o 40 najboljih finalista. Mnogi favoriti su skačući prevelike "cliffove" padali i tako gubili dragocjene bodove i priliku za ulazak u finale.

-.-Danko Puškarić-.-
U subotu je održano finale, gdje je pobjedu u skijaškoj kategoriji odnio Richard Amacker iz Švicarske, a najbolja skijašica bila je Anne May Slinning iz Norveške. Kod bordera pobjedu je odnio Ludovic Guillot-Diat iz Francuske, a najbolja borderica je bila Manuela Mandl iz Austrije.

Hrvatska je također imala svog predstavnika. Riječ je o Danku Puškariću, koji je prošle godine osvojio treće mjesto u austrijskom freeride kupu te je na taj način izborio ulaz na ovo zahtjevno natjecanje.

-.-Danko Puškarić-.-
Danku je ovo bilo prvo natjecanje u sklopu FWQ, ali je unatoč dobro odabranoj ruti napravio pogrešku na ravnom dijelu staze gdje je imao lagani pad, zbog kojeg je izgubio dosta bodova. Na kraju je zauzeo 22. poziciju u konkurenciji od 31. vozača, što je zadovoljavajući rezultat u odnosu na jaku konkurenciju. Sljedeća postaja FWQ natjecanja, na kojoj će se prikupljati novi bodovi je na nama poznatom natjecanju Freeride battle u susjednoj Sloveniji. Izjave i vožnje pobjednika pogledajte ovdje: 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 302265
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr