26.01.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Hujara: "Ante sebi želi podići spomenik postavljanjem staza"

Ante Kostelić je trebao postaviti prvu vožnju nedjeljnog slaloma u Kitzbühelu, no to mu je pravo oduzeto nakon što je njegova staza ocijenjena "nemogućom za skijanje".

Zaiskrilo je na sastanku vođa ekipa večeras u Kitzbühelu. Günther Hujara (naslovna fotografija), šef muškog dijela Svjetskog kupa, objavio je nakon kratkog uvoda da se Anti Kosteliću (dolje) oduzima pravo na postavljanje prve vožnje nedjeljnog slaloma. Razlog? Ostali su treneri ocijenili da je njegova postava staze "nemoguća za skijanje", pogotovo u gornjem dijelu koji je, kako su rekli, "prebrz".

Ante Kostelić je bio određen kao postavljač prve vožnje, međutim, nakon što su treneri ostalih reprezentacija vidjeli postavu, jednostavno su se pobunili. Primjedbe na postavu su iznesene Kosteliću, međutim on ih nije uvažio, kako je na sastanku prenio Hujara. Zbog toga je provedeno glasovanje među trenerima i rezultatom 6:3 odlučeno je da stazu neće postavljati "Gips" već Jacques Theolier, Francuz u talijanskom timu.

-.-Goran Razić-.-

Po Hujarinom izlaganju je odmah reagirao Vedran Pavlek s primjedbom na ponašanje spram Ante Kostelića. Očigledno je na stazi bilo povišenih tonova, prijepora pa možda i svađe. "Sve to", kako kaže Pavlek, "Ante nije zaslužio. Najprije zbog svojih godina, pa zbog svog ugleda, a najmanje zbog svih svojih postignuća u trenerskoj karijeri."

Günther Hujara ne odriče da je bilo tenzija, međutim, po njemu: "...Ante Kostelić postavljanjem staza sebi želi podignuti spomenik! Za mene je takvo što neprihvatljivo, a to su potvrdili i ostali treneri. Zato će stazu postavljati Theolier." S time je zaključen sastanak vođa ekipa pred slalom koji u nedjelju počinje u 10:15, na stazi koja će prema slalomskim vedetama, očigledno, biti milostivija nego što je trebala.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 28. siječnja 2013.   08:14h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Čudi mu se (Hujari) cijeli pošten svijet valjda! Osim onih 6 trenerskih bjednika koji mu vire iz guzice. Kaže jučer Bruno Kovačević da su Hakler i Neuhreuter rekli da je postavka OK. Kaže i da se Hujara obraćao povišenim tonom Gipsu. Kaže i da se na ponovljenom ždrijebu postavljača opet izvuklo Gipsa (uz salve smijeha naravno). To je više od sramote. To je bahata samovolja. Naravno da je Gips postavio sve prema PS-u! Pa taj i ne zna drugačije!!! Za ništa na svijetu ne bi oskvrnuo čast sporta kojem je dao sve jer je uvjeren da bi time oskvrnuo i svoju čast. I velike su riječi koje govori... Da to što rade rade sebi... I ono iz basne... Hehe... E da...
  • Objavljeno: 27. siječnja 2013.   08:23h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    ova sada pisem laicki ali netko se sigurno bolje kuzi od mene.

    postoje neka pravila ( FIS ) o postavljanju staza, slaloma konkretno. broj vrata, razmaci..... nije Ante od jucer pa da je stazu postavio suprotno pravilima, kako onda mu mogu isto pravo ukinuti?

    ma sta kako mogu, sto su vec napravili..... ja se sada iscudjavam
  • Objavljeno: 26. siječnja 2013.   23:22h

    Član od:
    10.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zadar

    Hujara misli da je uhvatio Gipsa za bradu!
  • Objavljeno: 26. siječnja 2013.   19:51h

    Član od:
    16.02.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Maj taj Hujara i drustvo su nista drugo doli hrpa picketina koja se usrala kada treba nesto posteno odraditi. Glume neku elitu a u stvori su selo bez struje.
  • Objavljeno: 26. siječnja 2013.   19:34h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ovaj seronja od Hujare svaki dan ima neki show. Sinoc sam na orf-u gledao kako je kenjao Inerhoferu, ne znam zbog cega (nisam shvatio, mozda je bilo na skijanje.hr) ali stvarno radi predstavu od svega.
  • Objavljeno: 26. siječnja 2013.   18:43h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Molim?!!! Možda nisam dobro skužio nešto? Znači zabrana postavke staze nakon što je staza postavljena? Ma šta je to?! Jesu oni normalni!!!? Nabijem tog Hujaru i njegov FIS na k... Kolac. I to slalomski! I onih njegovih 6 jadnih trenera koji su glasali protiv skijaške izvrsnosti. Jadnici jadni. A ako ćemo o spomenicima Hujara si je već digao jedan sa onom demagogijom oko haklanja. I drugi ovom zabranom. Ovo je jadno, ali zbilja jadno. Totalni . Možda je vrijeme za jedan drugi Svjetskii kup, koji će vratiti skijanje skijašima. A ovi tašti kenjci neka skijaju po Miki Maus stazama ako im je Gipsova preteška.
  • Objavljeno: 26. siječnja 2013.   18:00h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    bas steta, bilo bi ludo dobro vidjeti skijanje po takvoj stazi.... vjerojatno ista najmanje odgovara kepecu i ostatku reprezentacije!

Prikazano 7 od 7 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280160
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr