NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.03.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Ante Kostelić: "Ivica uspio zbog ljubavi prema skijanju"

Ante Kostelić je s osmijehom ispratio novi uspjeh sina koji je u Kranjskoj Gori stigao do 26. pobjede karijere.

"Znaš kak se zove glavni bend Woodstocka? Ten Years After!", s osmijehom je Ante Kostelić dočekao Ivičinu pobjedu u Kranjskoj Gori. Stigla je deset godina nakon prve u slovenskom skijalištu što je činjenica koju ljubitelji skijanja iznimno štuju. "Veliki je ovo uspjeh za njega i veliko priznanje", kaže Gips. "Uspio je zbog svoje ljubavi prema skijanju. Ovo je rezultat njegovog rada i osobnosti. Možda izgleda malo romantično, ali čvrst je on. Zna iskoristiti svoje prilike."

-.-Goran Razić-.-

Za iskoristiti priliku je danas na Podkorenu trebalo znanja, iskustva i mudrosti. Samo takvi su mogli dobro odskijati na mekanoj podlozi pod naletima kišnih kapi. "Ja sam se dosta skijao po rupama, imam neko iskustvo, iako nisam natjecatelj. Ali u moje vrijeme nije bilo umjetnog snijega i ratraka, tako da znam kako treba skijati. To je danas bilo ključno, prilagoditi se terenu."

"Ne znam da li je Ivica najstariji slalomski pobjednik, ali ovih deset godina razmaka ga sigurno čini prvim po vremenskom rasponu pobjeda na nekom skijalištu"
, zadovoljan je Ante Kostelić. Provjerili smo, bilo je i starijih. Thomas Stangassinger je, primjerice, bio stariji dva i pol mjeseca kada je pobijedio u svom zadnjem slalomu 1999.

-.-Goran Razić-.-

Sreću cijele ekipe je dijelio i njezin šef Vedran Pavlek. "Sreća prati hrabre!", oduševljen je bio Pavlek. "Najvažnije je da Ivica slalom skija dosta dobro u zadnje vrijeme, a jučerašnji veleslalom mu je sigurno dao samopouzdanja. Ono što je mene posebno iznenadilo je to što je pobijedio u dvije relativno lagano postavljene vožnje. Njegova prednost je bila stanje staze. Gips je s njim i s Janicom puno trenirao u uvjetima kada bi drugi prekinuli trening, a danas su se te stvari pokazale."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 10. ožujka 2013.   16:55h

    Član od:
    18.12.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Osijek

    Najstariji je bio Norvežanin Finn Christian Jagge, koji je pobijedio u Madonni di'Campiglio 13.12.1999 sa 33 godine i 9 mjeseci, a Austrijanac Stangassinger je drugi sa 33 godine i 6 mjeseci.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 270753
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr